in ,

A inceput sa creasca floarea soarelui pe strazile ,,decupate” ale orasului

Faptul e real – la propriu. Acest lucru ar fi de inimaginat in occident sau chiar si intr-un alt oras al Romaniei. A trecut atata vreme de cand angajatii primariei au decupat din asfaltul deteriorat pentru a turna astfel un nou covor, incat, natura a inceput sa isi reintre in drepturi.

Iarba si arbusti salbatici rasar printre gropile lasate in urma de muncitori. Exact ca si in ulitele de la tara, buruienile cresc nestingherite. Vorbim de Constanta anului 2022. Chitac a decopertat o mare parte din strazile orasului si apoi le-a lasat asa.

In mod normal, in orice urbe , strada respectiva e asfaltata imediat dupa decopertarea portiunilor deteriorate. La noi, au ramas asa din iarna lui 2021.

Doar asa – o samanta, cine stie cum ajunsa in zona pietii Unirii, a putut sa incolteasca si sa dea o frumusete de floare a soarelui, inalta de un metru si ceva. Centrul orasului Constanta – secolul 21. Si ne mai miram de ce unii il regreta pe Mazare. Si mai e ceva – cum i-ar putea explica primarul Chitac unui omolog din Franta – astfel de imagini ?

M.S.

Scris de Marius Stirbu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Elevi ai Liceului Economic „Virgil Madgearu”, la „bordul” bioreactoarelor Stației de epurare Constanța Nord

În cântec de fanfară pe litoralul românesc!