in

Aluminium Art

Astăzi, 1 noiembrie 2020 debutează pe simezele virtuale ale Galeriei de Artă ”Virgil Coman”, https://www.facebook.com/Galeria-de-Arta-Virgil-Coman-1889146844434561 expoziția inedită ”Aluminium Art” ce a avut vernisajul la Biblioteca Județeană ”Panait Cerna” din Tulcea.

Expoziția ”Aluminium Art” este organizată de Biblioteca Județeană ”Panait Cerna” Tulcea în parteneriat cu Asociația Culturală ”Wild Art” Constanța.
Lucrările realizate din doze de aluminiu aparțin artistei tulcene Petrof Georgeta și evocă natura sensibilă a creatoarei și imaginația debordantă în folosirea și îmbinarea diverselor materiale. Așa cum mărturisește artista, ”Când faci ce-ți place, nu ești obosit ci doar împlinit”, arta sa reflectand bucuria existenței și a creației.

„Lucrările expuse sunt unice, lucrate fără un tipar anume pentru a nu conține elemente identice. Sunt confecționate din doze de aluminiu în mare parte, pe alocuri fiind folosite și alte materiale. Evenimentul a avut loc în foaierul bibliotecii și se adresează tuturor categoriilor de vârstă. Accesul publicului este liber, cu respectarea normelor de distanțare socială impuse de autorități” – a declarat Ligia Dima, manager al Bibliotecii Județeane ”Panait Cerna” din Tulcea.

Laura Stroe, Președinte Asociația Culturală „Wild Art” afirmă că „Valorificăm fiecare colaborare, iar Tulcea întotdeauna vine ca un exemplu pentru multe orașe în ceea ce privește viața culturală a urbei, intensă și bine organizată. De data aceasta, aducem și la Constanța, prin intermediul Galeriei de Artă ”Virgil Coman”, un artist „alchimist”, care transformă aluminiul în creații inedite, în artă”.

Expoziția de artă plastică „Aluminium Art” este promovată de Experiențe Dobrogene, 101știri.ro, Culturaconstanta.ro și Constanțaculturală.ro.

Scris de Marius Stirbu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Vergil Chitac – Inceputuri

Fosta Gara CFR in imagini si cuvinte