in

Ancuta Belu a pornit incorect – apoi Si-a bazat intreg mandatul pe ilegalitati

Un mandat de edil care a inceput in 2016 cu o baza subreda. A fost ca o declaratie de putere a lui Ancuta Belu ; fac ce vreau si nu dau socoteala nimanui ! Cam asa am putea rezuma mandatul lui Belu in prag de noi alegeri locale. In momentul in care calci in picioare legea din ziua in care ai depus juramantul de primar, lucrurile nu au cum sa mearga bine. Belu a mers pe reteta reteta patentată de toti edillii care au ,,domnit” ca si mosieri in targul lor. Mai mic sau mai mare.

Inceputul . Prin Ordinul Prefectului nr 294/22.06.2016, consilierii locali au fost convocati pentru constituirea Consiliului Local al comunei Mihail Kogalniceanu. In temeiul legii 215/2001 – Sedinta este legal constituita daca participa cel putin doua treimi din numarul consilierilor alesi. In cazul in care nu se poate asigura majoritatea, sedinta se va organiza, in aceleasi conditii, peste 3 zile, la convocarea prefectului. Daca nici la a doua convocare reuniunea nu este legal constituita, se va proceda la o noua convocare de catre prefect, peste alte 3 zile”. Consiliul Local al comunei Mihail Kogalniceanu este format dintr-un numar de 17 consilieri, doua treimi insemnand 12 consilieri. Prin urmare , orice act adoptat in lipsa cvorumului, are ca efect nulitatea lui. La prima sedinta de consiliu au fost prezenti doar 11 consilieri. Acestia au sfidat legea si au votat 6 puncte de pe ordinea de zi ; Hotararea nr.1 privind alegerea comisiei de validare, Hotararea nr.2 privind validarea mandatelor de consilieri locali, Hotararea nr.3 privind constituirea Consiliului Local, Hotararea nr.4 privind alegerea presedintelui de sedinta, Hoatararea nr.5 privind alegerea viceprimarului si Hotararea nr.6 privind constituirea comisiilor de specialitate ale Consiliului Local. Avand in vedere ca la sedinta de consiliu in care au fost adoptate hotararile respective au fost prezenti doar 11 consilieri, cei 6 consilieri absenti au cerut Prefectului sa constate lipsa de cvorum ceruta de lege. Interesanta pozitia lui Adrian Nicolaescu – Prefect la acea data. Nicolaescu si-a ignorant propriul ordin si i-a trimis pe cei 6 consilieri sa isi revendice drepturile in instanta. Intr-un final, pe parcurs, pana in februarie 2018, au fost validati toti consilierii.

 

Ce sa intamplat sub sefia lui Belu in perioada 2016 – 2018 ? Timp in care Consiliul Local – ciuntit- a fost la dispozitia ei. Raspunsul este simplu ; Hotarari dubioase in favoarea apropiatilor. In tot acest timp, Belu cu un numar de 11 consilieri, a trecut prin C.L. nenumarate hotarari cu cheltuieli din bugetul local. Astfel – HCL 42 /26/2016 – planul de ocupare a functiilor publice prin care s-a suplimentat lista posturilor cu angajarea a 9 persoane aservite. HCL 43 prin care se aproba situatia financiara anuala a SC MK Paza SRL. Aici foarte interesant jocul la vedere a celor prezenti. Bilantul contabil a fost intocmit de Pandrea Valentina in calitate de Director Economic si aprobat in sedinta – presedintele de sedinta fiind viceprimar Pandrea Daniel. In familie ! Vorbim apoi de HCL 44 privind aprobarea situatiei financiare a SC Servicii Publice de Mentenanta , HCL 48 cu schimbarea comitetului director al clubului sportiv, HCL 51 votat pentru investitia cladirii After School cu dotari in valoare de 608.500 lei, HCL 52 privind reteaua electrica de interes public- investitie in valoare de 152.534 lei, HCL 56 prin care a fost revocata atribuirea unor terenuri pentru tineri, HCL 58 pentru licitatia publica in vederea vanzarii unui teren de 1.500 mp- obiectiv ferma zootehnica, HCL 59 cu privire la licitatia unui teren de 1.739 mp pentru adapost utilaje agricole. Plus vanzari prin negociere directa de terenuri. Nimic nu a oprit moara ce a macinat profit pentru Belu si apropiati. Dupa un mandat plin de ilegalitati, Belu se gandeste la alti patru ani. Acum, luand in calcul plangerile depuse la organele judiciare, exista posibilitatea ca o piatra mica sa rastoarne carul mare condus de Belu. Castigati ar fi locuitorii comunei Mihail Kogalniceanu. Au ocazia de rasturna o ,,dinastie” ce a pus stapanire pe una din cele mai importante localitati din Dobrogea.
M.S

Scris de Marius Stirbu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Sprijin pentru batranii din Saraiu

Sorin Rugina apreciaza berea rece