in ,

Andrei Muntmark a inceput reabilitarea Casei Manicatide

Omul de afaceri Andrei Muntmark a obtinut autorizatia de constructie 200/10/03/22, necesara demararii lucrarilor. Cu un termen de executie de 24 luni – 30.05.2022 – 30.05.2024, putem spune ca, in sfarsit, Casa Manicatide isi va recapata infatisarea demna.

Imobilul a fost cumparat cu aproximativ 500.000 euro (pretul exact il cunosc doar cei doi) de la milionarul Gabriel Comanescu. Acesta din urma, ca si in cazul Casei cu Lei, a lasat cladirea in paragina, iar dupa cativa ani de ,,uitare” imobilul a ajuns in prag de prabusire.

Salvarea a venit din partea lui Muntmark, regele eolienelor devenind cu aceasta noua achizitie, imparatul imobiliarelor din zona veche. Andrei Muntmark detine mai multe proprietati in zona peninsulara, dintre care una, exact in fata Casei cu Lei. Din surse neoficiale, au existat o serie de negocieri pentru achizitia cladirii emblema a orasului – Casa cu Lei. Pretul cerut de Comanescu (aproximativ un milion de euro) nu se justifica prin prisma evaluarii lui Muntmark. Imobilul istoric are o carte de vizita, dar ca si in cazul casei Manicatide, doar istoria a mai ramas, cladirea fiind distrusa de trecerea anilor si de nepasarea lui Comanescu. Mogulul petrolului a fost si amendat pentru starea deplorabila in care a ajuns Casa cu Lei.

Nici o reactie insa. Acum, toata lumea spera ca Andrei Muntmark va reusi sa cada la intelegere, iar imobilul sa isi recapete stralucirea de altadata. Andrei este fiul omului de afaceri suedez Emanuel Muntmark, cel care deţine Monsson Group si Orchid Maintenance (instalare, mentenanță și service de turbine eoliene, furnizare de energie). Acum zece ani a cheltuit peste 200 milioane de euro pentru dezvoltarea unui parc eolian de 150 MW in localitatea Pantelimon, judetul Constanta. Grupul Monsson avea in portofoliu – proiecte eoliene ce totalizau 2.400 MW. Dintre acestea, proiecte de aproape 750 MW au fost vandute catre CEZ, Petrom si ButanGas. Alti 108 MW au ajuns la producatorul german de electricitate STEAG.

M.S.

Scris de Marius Stirbu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Medicul Bogdan Tudose a renovat cladirea de pe Tomis

Comunicat de presa – Parlamentarii AUR folosesc functionarii publici pentru a racola alesi locali