Armata face investitii in timp de criza. Cladirea Comandamentului Marinei Militare este consolidata si reabilitata. Ciudat, este insa faptul ca aproape cinci ani de la obtinerea autorizatiei de construire, santierul a ramas pustiu. In 2015 au demarat lucrarile si nu dupa mult timp, le-au oprit. In fapt – cladirea trebuia sa fie gata in 2018. Zilele acestea, in plina perioada de austeritate, militarii s-au apucat iar de treaba.
Autorizatia de construire a fost depusa de Unitatea Militară 02542 Focşani. Astfel, armata a obţinut de la Primăria Constanţa, acordul pentru reabilitarea Cazărmii 477 de pe strada Remus Opreanu nr. 9 din Constanţa, respectiv sediu al Statului Major al Forţelor Navale UM 02150, actual Comandamentul Flotei. Conform autorizatiei, se vor demara „Lucrări de intervenţie la Pavilionul A din Cazarma 477 Constanţa – consolidare şi reabilitare Pavilion A, reparaţii capitale Pavilion B, reabilitare branşament termoficare punct termic RADET, reabilitare reţea alimentare cu apă, reabilitare reţea canalizare, grup electrogen şi platformă betonată, racord electric subteran de joasă tensiune, refacere suprafeţe betonate, alei, parcări“.
Lucrarile sunt efectuate de Opal Construct SRL. Infiinţată în anul 2005, firma are ca unic asociat pe Neculai Munteanu. SC Opal Construct SRL are ca activitate principală „comerţul cu ridicata al materialului lemnos şi al materialelor de construcţii şi echipamentelor sanitare“.
Sediul Comandamentului Marinei Militare a fost construit între anii 1879 și 1881, după planurile arhitectului Alexandru Orăscu. Destinatia initiala a fost de hotel, stabilimentul „Carol” fiind primul hotel de lux al Constantei. Incepand cu 1924 , cladirea a gazduit Cercul Militar, iar din anul 1978 a devenit sediul Comandamentului Marinei Militare.
M.S