in

Au cerut scoala inapoi si au lasat-o de izbeliste

Scoala Gimnaziala Nr 2 a ajuns o ruina la scurt timp dupa ce a intrat in procesul de retrocedare deschis de comunitatea elena. Acum doi ani, curtea scolii era plina de copii , iar cladirea se gasea intr-o stare buna . Intre timp, scoala a ajuns sa arate ca dupa bombardament si a devenit un focar de infectie . In 2017, comunitatea elenă din Dobrogea a depus cerere pentru retrocedarea clădirii Școlii Gimnaziale numărul 2, de pe strada Dr. Aristide Karatzali. Presedintele comunitatii, Anton Traian Antoniadis declara atunci : Clădirea a fost construită de comunitate.

O să fie tot școală, școală normală, care, cu ajutorul lui Dumnezeu, o să reușim să facem măcar o clasă de limba greacă și să avem unde să facem și cursurile de dans. Este chiar indicat să rămână școală. Noi avem peste 30 de copii cu note în catalog, care studiază limba greacă ca limba maternă”.

Grija fata de patrimoniul comunitatii a disparut intre timp. Scoala Nr. 2 si-a inchis portile oficial , dar grecii au uitat sa se implice in salvarea cladirii mult disputate. In acest moment, fosta unitate scolara pare a intra pe acelasi fagas binecunoscut si aplicat de dezvoltatorii imobiliari.

Cladirea este lasata in mod intentionat fara usi si geamuri, iar dupa ce este devalizata de tigani, vremea aplica lovitura finala si imobilul trebuie apoi daramat. Mai departe apare spiritul antreprenorial in joc. Si uite asa, o dorita si vehiculata scoala normala, vorba domnului Antoniadis, dispare din peisajul zonei.

Am putea spune ca orice drum catre retrocedare este pavat cu bune intenţii. Pana la indeplinirea dorintei. Imaginile spun restul.

Scris de Marius Stirbu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

  1. Nu mi-se pare normal ca scoala nr-2 sa fie desființată, va rog faceti ceva in privinta asta, hai sa ne alăturăm si sa luptăm ca scoala sa revina la normal .si eu am invatat la scoala asta ,a fost o școală nemaipomenită și profesori ,etc..va rog din suflet trebuie facut ceva ca scoala sa revina la normal .

Muzeul de Arheologie isi va recapata stralucirea / Consiliul Judetean aloca peste 13 milioane de lei pentru reabilitarea cladirii

Împreună Constanța, prima platformă de suport comunitar dedicată constănțenilor inițiază o campanie de strângere de fonduri pentru dotarea medicilor de familie