in

Bălării cât gardul la fostul Liceu Navrom

Fostul Liceu Navrom a ajuns in curtea armatei, dar rigurozitatea si disciplina militarilor nu se vede inca in curtea ce le apartine. Dupa un an de la schimbarea stapanului, Navrom a ajuns in postura de cladire abandonata cu terenul de sport invadat de buruieni.

La momentul transferului, Inspectoratul Scolar dadea ca sigura infiintarea Liceului Militar de Marină, incepand cu anul școlar 2018 – 2019. Daca ar fi sa il citam (12 ianuarie – 2018) pe inspectorul general școlar Petrică Miu – ,,Am un anunț îmbucurător pentru tinerii care vor să urmeze cariera militară: din anul 2018 – 2019, în municipiul Constanța va fi reînființat Liceul Militar de Marină”. Totul a ramas la nivel de anunt. Intre timp, profesorii si-au mutat lucrurile la scoala 15 de pe Mangaliei, acolo unde liceul Navrom isi va primi elevii incepand din 9 septembrie. Cadrele didactice au luat inclusiv avizierul masiv de tabla ce se afla langa poarta principala.

Armata nu s-a mai grabit insa sa deschida liceul. De anul trecut, singura implicare a militarilor consta in lacatele puse pe toate portile unitatii scolare, plus doua tablite ce te anunta ca esti in preajma unui obiectiv militar. In rest, natura isi reintra in drepturi, curtea liceului fiind napadita de buruieni si copaci. Constanța a avut un liceu cu profil militar, dar în 1998 a fost desființat. De atunci, atât reprezentanții Forțelor Navale, cei ai Ligii Navale Române, dar și Inspectoratul Școlar Județean Constanța au facut demersuri pentru reînființarea lui. Solutia aleasa – Liceul Militar de Marină urmeaza să funcționeze în cartierul Poarta 6, în locul Colegiului Tehnic de Marină „Alexandru Ioan Cuza” (cunoscut în oraș ca NAVROM), care va fi mutat in cladirea scolii 15.

Scris de Marius Stirbu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Hotel de sase etaje pe terasa de langa Majestic

Farul de aterizare Constanţa va implini 60 ani