in

Bogatu in vizita de ,,lucru” pe santierul din portul Tomis

A inceput sa demoleze prin 2019, dar abia acum lucrarile sunt pe sfarsite. Cladirea care a gazduit Spitalul Dermato-Venerice in anii ’70 si apoi Directia Miniera Dobrogea, a dat ceva batai de cap afaceristului Eugen Bogatu.

Imobilul avea 5 etaje – o structura solida si o fundatie ce cobora pana la nivelul portului Tomis. Razboiul muncitorilor cu peretii din beton pare fara sfarsit – spre nemultumirea locuitorilor din zona, exasperati de atata zgomot si praf.

Curios de cum merge treaba, Eugen Bogatu a venit sa verifice stadiul lucrarilor. Si-a parcat Mercedesul G-Klasse AMG de 300.000 euro in fata portii si impreuna cu doi prieteni si seful de santier, a inceput sa ia la pas curtea.

Timp de jumatate de ora, afaceristul a cerut explicatii dirigintelui de santier, a coborat apoi si in mijlocul muncitorilor, iar apoi, satisfacut de ce a vazut, a urcat la bordul masinii de lux si a plecat. Nu fara a primi cateva ,, vorbe dulci” de la vecinii din dreapta, a caror cladire a fost afectata de santier. Picamerele au reusit sa crape peretii vilei alaturate.

Fost sef al administratiei portuare, Eugen Bogatu este foarte chivernisit la capitolul societati comerciale. Numele lui apare in actionariatul : SC Deluxe Construct SRL, SC Venid & Co, SC Turnuri SRL, SC Alma Hollyday SRL, SC Alma Clima SRL, SC TAR Decirom, SC Sea Container Services SRL, SC Container Clearance SRL, SC DolceVita Administrare SRL, SC Haras SRL, SC Andorra International SRL, SC Corex SRL, SC Act Turism SRL, SC Andaluza Cont SRL, SC F&J Container Services SRL, SC Multitrend SRL, SC Vitis SA precum si in Inostrio Enterprises SRL. Mai detine 23 % din actiunile de la Comat Met SA. Bogatul este actionar si la Antibiotice Iasi, Banca Transilvania, Transgaz SA si la SSIF Broker Cluj

Cladirea situata pe strada Marcus Aurelius este in posesia firmei Inostrio Enterprises SRL respectiv a Danei Bogatu – sotia lui Eugen Bogatu. Pe vechiul amplasament va rasari un bloc 3S+P+2E cu apartamente de lux.

M.S.

Scris de Marius Stirbu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

RAJA continuă programul de modernizare și dezvoltare a sistemelor de alimentare cu apă și de colectare-tratare a apei uzate din județul Constanța

Interviu cu procurorul Teodor Nita