in

Bulevardul Mamaia așa cum nu a fost niciodată

Unul din principalele drumuri ale orașului, bulevardul Mamaia se află în plin proces de reabilitare. Inclusiv partea pietonală este refăcută total, trotuare largi și puncte de acces pentru persoanele cu dizabilitati – amenajate la fiecare colț de stradă și în dreptul trecerilor de pietoni.

Pe mijlocul arterei s-a păstrat oaza de verdeață care dă personalitatea unică a bulevardului Mamaia. Spațiul verde ce desparte cele două sensuri de mers, este un parc verde în miniatură, copaci, flori, arbuști și brazi tuia.

Nu foarte mulți știu însă că linia verde ce taie în două bulevardul, este în fapt – urma căii ferate ce unea gara veche a Constantei (situată pe locul actualei Judecătorii de la poarta 2 ) si fosta gara din stațiunea Mamaia. In perioada interbelică, trenul ,,de plăcere” așa cum era denumit – isi făcea loc pufaind printre casele constantenilor. Linia ferată a fost dezafectată după cel de-al doilea război mondial.

Trenul pe Bulevardul Mamaia 1927
Trenul pe Bulevardul Mamaia 1927

 

Calea ferată cu ecartament îngust a fost înlocuită cu fasia de iarbă verde, iar după lucrările de amenajare demarate de administrația locală, bulevardul Mamaia are înfățișarea pe care o merita. M.S

Scris de Marius Stirbu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Fosta Gradinita 1 isi pastreaza fatada

PMP a înființat organizație în orașul Techirghiol