in ,

Casa Capitan T Stanescu va fi reabilitata

Una din cele mai frumoase clădiri din zona Peninsulară, ar putea sa primeasca –  dreptul la o viata noua.  Imobilul este înscris în lista monumentelor istorice din Constanța,  arhitectul clădirii fiind Adolf Linz – primul arhitect-șef al orașului. Casa a fost ridicata in anul 1920.  Capitanul de cursa lunga T.Stanescu  a ajuns apoi in situatia ingrata de a deveni chirias in propria casa. Autoritatile comuniste au nationalizat cladirea la sfarsitul anilor ’40, incaperile fiind repartizate mai multor familii.

In acest moment, imobilul de pe Marc Aurelius – apartine lui George Florin Coman, bucurestean de fel. Prin  2018 – proprietarul a fost ,,ars” cu un impozit de 400% pentru că a  lăsat cladirea în paragină.

Suprataxat, Coman a solicitat Agenției pentru Protecția Mediului Constanța – emiterea acordului de mediu pentru proiectul: ”Consolidare, reabilitare, refacere fațade, recompartimentare interioară, schimbare funcțiune imobil existent monument istoric D+P locuință – în micro-întreprindere pentru desfășurarea de activități productive nepoluante – în suprafață maximă de 400 mp.

Acum, de la a vrea si pana a pune in practica – e cale lunga. Deja a trecut un an de la depunerea actelor si cladirea nu are inca nici o schela montata. Nimic nu arata ca bucuresteanul Coman are de gand sa porneasca actiunea de reabilitare. Pana atunci, cei 400% il înţeapă la portofel.

M.S.

Scris de Marius Stirbu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Informare Publică: Trafic îngreunat pe bulevardul Mamaia din municipiul Constanța!

Noncomformistul Bola