in

Casa istorica a fostului primar Coiciu scoasa la vanzare

Fosta locuinta a lui Mihail Coiciu, o vila impozanta situata in zona ultracentrala – Piata Ovidiu – Arhiepiscopiei, a fost scoasa la vanzare de mostenitori. Renovata integral, casa a gazduit pana de curand sediul unei firme gen Escape Room. Suprafata totala disponibila este de 200 mp plus teren in suprafata totala de 250 mp. Imobilul este construit din caramida cu structura de rezistenta din beton, plaseul dintre demisol si parter fiind executat in stilul inceputului de secol – pe structura de lemn.

Pretul cerut de mostenitori este de 420.000 euro. Destul de mult, lasand la o parte faptul ca aici a trait unul din primii primari ai orasului. Fara vedere la mare si fara o arhitectura care sa iasa in evidenta, cladirea va astepta mult un posibil cumpărător.

Mihail Coiciu, nascut in 1842 la Cahul, Rusia, a fost un avocat și politician român. A fost Prefect al județului Cahul, director al Prefecturii Constanța si primar al orașului Constanța în trei rânduri: (februarie 1886-septembrie 1888); (aprilie 1892-1894); (1894-iunie 1897). În timpul mandatului său a fost construit Palatul comunal din Constanța – actualul Muzeu de Arheologie din piata Ovidiu.

M.S

Scris de Marius Stirbu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Actiune fulger pentru desfiintarea unei constructii aparuta pe plaja

Bujduveanu vrea hotel in zona veche a orasului