in

Casa monument a lui Comanescu stă să cadă

Monument istoric de categoria A, Casa cu lei își deplânge soarta ingrată după ce a ajuns în posesia milionarului Gabriel Comanescu. Clădirea a ajuns într-o stare deplorabilă, iar Comanescu nu dă nici un semn că ar demara lucrările de reabilitare promise.

În 2017, milionarul a fost amendat pentru nerespectarea legii privind protejarea monumentelor istorice. Suma de 13.000 achitată de acesta, ar fi putut să o folosească pentru a stopa degradarea clădirii.

Cel puțin să stopeze infiltrațiile care macină imobilul construit în 1895. Singurul lucru vizibil adăugat de Comanescu sunt camerele de vederi plasate la etaj. Placajele ce acoperă ferestrele sunt și ele distruse, apa intrând în voie. Infiltrațiile sunt atât de mari încât pe sub ușa ce dă spre biserica catolică, curge necontenit un firicel de apă.

Clădirea a fost construita după planurile arhitectului român, Ion Berindei. Proprietar la acel moment fiind armeanul Dicran Emirzian. Pe timpul comuniștilor, Casa cu lei era un local de lux frecventat de lumea bună a orașului.

După cum se vede și în pozele publicate, restaurantul era în mare vogă în anii ’70.

Marius Stirbu

Scris de Marius Stirbu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Sediul filialei BNS Constanta pe punctul de a fi vandut / Spatiul este situat in Piata Ovidiu

Aspiratie de sindicalist / Mircea Burlacu viseaza la sefia CN APMC