in ,

Cat costa un penthouse in blocul ridicat de Samara vizavi de Esplanda – 1.300.000 EUR + TVA

Toata lumea a vazut cum rasare un ditamai bloc turn pe strada Negru Voda. Pozitia lui, foarte privilegiata, a starnit multe controverse. Cum si cine a putut sa puna mana pe un teren atat de bun si mai ales sa obtina autorizatie pentru ridicarea unei cladiri de 11 etaje.

Cand spui Samara, deja nu mai trebuie adaugat nimic. Dar inainte de a ajunge la preturile de Coasta de Azur cerute de dezvoltator, se merita o mica incursiune in trecut pentru a vedea a cui a fost terenul. In 2005, conform raportului de expertiza tehnica al comisiilor de specialitate din cadrul Primariei Constanta, era stabilita valoarea de circulaţie a terenului in suprafaţa de 358,80 mp, situat in str. Negru Vodă nr. 1. Fosta proprietate a lui Leescu Paul era evaluata la 89.700 EURO ( 250 EURO / mp ). Printr-o decizie a Consiliului Local, se aproba atribuirea in proprietate, in compensare pentru terenul situat in str. Negru Vodă nr. l, conform Sentinţei Civile nr. 165 / 1998, a terenului ce constituie domeniu privat al municipiului Constanta, in suprafaţa de 747,50 mp, situat in b-dul Al. Lapusneanu, ( intre bl. 6 si bl.7, numitului Leescu Paul. Initial, lui Leescu i-au fost facute alte doua propuneri, ambele pe Bulevardul Mamaia, terenurile fiind respinse insa de respectivul. Zona era buna, dar nemultumirea venea din metri patrati, considerati insuficienti de Leescu – respectiv 358 mp si 578 mp. Asa ca a ales 747 mp pe Lapusneanu.

In acest moment, pe locatia respectiva a aparut deja un bloc de opt etaje. Deci Leescu si-a scos banii. Terenul de pe Negru Voda, ramas in 2005, inca, in patrimoniul Primariei, a urmat un circuit sinuos si in final, pe cei 358 mp a inceput sa construiasca Samara prin firma Real Estate SRL. A durat aproximativ doi ani pana a fost finalizata cladirea. Imediat dupa incheierea lucrarilor, Costin Samara a scos pe piata, penthouse-ul de la ultimul etaj. Mare cat o vila. Suprafata totala construita este de 604 mp, dintre care 309 mp utili si 192 mp terasa. Apartamentul este compus din living cu zona dining si bucatarie (cu vedere frontala catre plaja), grup sanitar, zona de lectura, dormitor matrimonial (si el cu vedere spectaculoasa catre mare) cu baie proprie, alte doua dormitoare secundare cu bai proprii si o camera de depozitare/spalatorie. Pretul apartamentului este de 1.300.000 EUR + TVA, respectiv 4.153,35 EUR + TVA / mp. Suntem curiosi si nerabdatori sa aflam, in final, cine va scoate aproape 1.500.000 euro pentru apartamentul de la etajul 11. Locatia o stim cu totii. Exact la baza, e bulevardul Mircea cu traficul auto intens. In dreapta, la 30 metri, se afla Biserica Greaca. La stanga, peste drum, e hotelul Continental cu cele opt etaje. Locuri de parcare exista. Insa, doar cu taxa platita catre primarie.

Real Estate Concept S.R.L. a fost înființată în anul 2020, cu sediul social în Constanța, pe bulevardul Mamaia, iar asociați sunt Naciu Pescu și Costin Samara, ambii deținând 50% din capitalul social. Cei doi administrează împreună firma. Costin Samara, mai este asociat și administrator la The Property Management SRL, unde deține integral firma, cât și administrator la The Property Agency SRL. The Property Agency este deținută integral de Cristea Samara, iar alături de Costin, cei doi sunt si administratori. Printre alte societati, Samara este manager al GoldenKey Premium Real Estate, firma prin care a fost scos la vanzare si penthouse-ul prezentat mai sus.

M.S

Scris de Marius Stirbu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Nicu Terzi si-a luat ultimul tip de Mercedes S Klasse

Se oprește apa pe mai multe străzi din mun. Constanța!