in

Cazinoul ,,imbracat” cu schele

Nu a mai vazut organizare de santier de la mijlocul anilor 80. Cazinoul a capatat ,,straie” noi prin schelele montate de muncitori. Daca privim poza din 1985 si imaginea din aprilie 2020, singura diferenta ar fi gardul de protectie de tabla a fostului ICRAL.

Cazinoul in 1914
Cazinoul in 1914
Lucrari de reabilitare- 1985
Lucrari de reabilitare- 1985

Schelele au acoperit in sfarsit fatada cladirii , iar muncitorii sau apucat de treaba. Cazinoul nostru va fi în sfârșit reabilitat după cea de-a patra încercare, după un șir de contestări. Lucrările sunt în valoare de 94 de milioane de lei, strict ce ține de Compania Nationala de Investitii. In anul 2000, Primăria Constanța prelua Cazinoul de la societatea de stat Litoral SA și încerca să găsească soluții pentru restaurarea monumentului istoric. Dupa ce a ajuns la un moment dat in curtea Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului cu promisiunea ca va fi restaurat, Cazinoul s-a întors la Primărie în aceeași stare deplorabilă.

In 2014, Cazinoul a fost predat din nou către Compania Națională pentru Investiții, iar un an mai tarziu au fost alocati primii bani pentru restaurarea cladirii – 8,5 milioane de euro. Din pacate, timp de trei ani au fost anulate tot atâtea licitații, după ce mai multe contestații ale firmelor participante au fost acceptate de instanțe.

Totul pana la inceputul acestui an, atunci cand a fost desemnat clar un castigator – consorţiul SC Aedificia Carpaţi SA – SC Remon Proiect SRL – SC Profesional Construct Proiectare – SC Tehnoinstal SRL.

M.S

Scris de Marius Stirbu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Apropierea de semeni, neprețuită în vreme de criză

Bodega de cartier unde a lucrat Alexandra Stan