in ,

Ce a ridicat Bogatu in Portul Tomis

La prima vedere, nu pare mare diferenta. Cladirea demolata de Bogatu seamana ca doua picaturi de apa cu noua constructie.

Mici diferente, poate disparitia ferestrelor de la primul nivel si inlocuirea lor cu o baza mult mai inalta. Oricum, au ramas tot cinci etaje, doar ca – imobilul este putin mai inalt dupa ridicarea fundatiei.

De ridicat, a fost usor. Cladirea a crescut de la 0 la etajul 5, in mai putin de trei luni. Demolarea a tinut insa un an. Timp in care – muncitorii cu echipamentele specializate, au macinat marunt nervii vecinilor.

Reclamatiile au tot curs, zgomot, pereti crapati in casele alaturate, insa, investitia a mers mai departe fara probleme. Asa a aparut un ansamblu rezidential cu apartamente de lux. Vederea la mare va vinde de la sine. Plus ca, la mansarda nou aparuta, fata de vechea cladire, va exista un penthouse. Luand in calcul, pretul unui astfel de apartament scos la vanzare langa fostul hotel Ibis, respectiv de 1.200.000 euro, ne putem imagina ca Bogatu va cere cel putin aceiasi suma.

In anii ’50, cladirea a fost sediul Spitalului Dermato – Venerice, apoi a devenit casa pentru 29 de familii si ultima oara se afla in proprietatea Intreprinderii Miniere Dobrogea. Acum, terenul situat pe strada Marcus Aurelius este in posesia firmei Inostrio Enterprises SRL respectiv a Danei Bogatu – sotia lui Eugen Bogatu. In fapt, Inostrio Enterprises SRL, este o firma cu baza de producție localizată în județul Vâlcea. Infiintata in 2013, cu 10 angajati in scripte , Inostrio a declarat o cifra de afaceri de 39. 674. 023 lei. SRL-ul prelucreaza lunar peste 6 000 de mc de cherestea. Cu tot prapadul facut in codrii tarii, societatea sustine pe site-ul oficial – ca este preocupată permanent de conservarea și protejarea pădurilor. Dana Bogatu este asociat unic.

M.S.

Scris de Marius Stirbu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Iani Stavrositu e ,,pe val”

Cum arată complexul rezidential ridicat de Duşu