in ,

Ce mai fac copacii ,,toaletati” de primarul Chitac

Sustinut de Asociatia Constanta Altfel – pe o platforma ecologista – bazata pe salvarea spatiilor verzi si ocrotirea copacilor, Chitac a reusit sa macelareasca o mare parte din arborii orasului. Pe motiv de toaletare. Il incomoda frunzisul bogat si coroana majestoasa a pomilor.

Evident, fara a fi carcotasi, toaletarea copacilor exista ca si actiune, in fiecare oras din lume. Primavara se curata pomii de uscaturi, se taie crengile ce stanjenesc circulatia, si se da o forma coroanei. La noi, la Constanta, se procedeaza in stil macelaresc. Se taie absolut toata coroana pomului, se lasa cateva cioate – condamnand efectiv copacii la moarte.

Orice specialist in domeniul pomiculturii, stie ca – taierea completa a coroanei, omoara copacul. In primavara, cand fiecare pom se bazeaza pe ramurile pline de frunze, pentru fotosinteza – pentru viata, copacii ,,toaletati” mor, fara a avea sansa macar a unei crengute, a unei frunze. Ei – conducerea administratiei locale – spun ca asa se procedeaza.

Nu stim daca Parisul sau Berlinul, ori Londra, au parte de toaletari de acest gen. Si au destui copaci. Nu am vazut nicaieri in Europa ( doar in pozele din timpul WW2) pomi adusi la stadiul de cioate uscate. Uite ca la Constanta, se poate castiga pe o campanie ecologista – pentru a se trece direct la decimarea copacilor. Acesti ,,specialisti” ce conduc primaria, au asigurat ca ; operatia de toaletare, face bine pomului.

Privind imaginile, ne bucuram ca atat Chitac cat si Ovanesian si restul, nu au urmat o cariera medicala. Arborii din imagine au fost ,,toaletati” in primavara lui 2021. In pragul verii 2022, pacientii operati de Chitac, sunt morti. Uscati, fara sanse de resuscitare. Monumente gri printre pomii verzi ce nu au incaput (inca) pe mana ,, chirurgilor” de la primarie. Si mai facem o precizare. Copacii din curtea vilei din Eforie a domnului Chitac – primar de Constanta, sunt verzi si au coroana libera – neafectata de topor.

M.S.

Scris de Marius Stirbu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Atenție, se oprește apa în localitatea Valu lui Traian!

Caplescu de la Alteea SA investeste in zona veche