in

Cel mai tare din ,,Triaj” / Fostul C.F.R-ist Constantin Strainu are ,,palat” cu 58 de camere

La capitolul locuinta, Constantin Strainu le da ,,clasa” tuturor afaceristilor din Dobrogea. Alaturi de Adolf Baclea care este poreclit milionarul ,,fara chip”, Strainu este un afacerist ce prefera discretia. Nimeni nu l-a vazut prin cluburi cheltuind sume exorbitante pe sampanie si nici epatand la volanul unui Ferrari. Conduce un Mercedes ML ,,obisnuit”.

Nu are cea mai tare masina din Constanta, in schimb, detine un adevarat ,,palat” in zona Peninsulara, vizavi de Catedrala. Strainu a achizitionat cladirea in urma cu aproximativ cinci ani. Un imobil incadrat in lista monumentelor istorice (construit in 1921), care la momentul tranzactiei , se afla intr-o stare avansata de degradare.

Terenul pe care se ridică clădirea are o suprafaţă de 506 mp. Suprafaţa construită la sol a imobilului este de 460 mp iar suprafaţă totală construită este de 1.310 mp. Casa a fost dobândită în 2008, în urma revendicării (vanduta apoi in 2014) . Structura imobilului este de tip D+P+E1+E2+Pod înalt, are 82 de încăperi, din care 58 camere, 14 băi, 10 holuri şi 12 balcoane, un garaj şi opt locuri de parcare.

Zidăria este realizată din cărămidă, pe fundaţii din piatră şi beton, planşeele şi scările sunt executate din beton armat. Initial, suma batea spre milionul de euro, dar piata imobiliara era in cadere libera si pana la urma, cladirea a fost vânduta cu preţul de 550.000 de euro. Constantin Strainu a cheltuit o suma asemanatoare pentru renovare, dar in final, a meritat. Are cea mai mare si luxoasa resedinta din sudul tarii. Greu sa te ,,lupti” cu 58 de camere.

In perioada in care Strainu a cumparat imobilul de pe strada Nicolae Titulescu, un alt milionar constantean facea o achizitie de marca, peste drum. Gabriel Comanescu a platit aproximativ 400.000 euro pentru Casa Tache Manicatide. Situat pe strada Nicolae Titulescu la numarul 34, imobilul trecut si el pe lista monumentelor istorice, mai are putin si se darama.

In timp ce Strainu reda stralucirea palatului, Gabriel Comanescu – mogulul petrolului, nu a investit nici un leu pentru reabilitarea casei sale. Fata in fata pe aceeasi strada, cele doua cladiri impartasesc o soarta diferita. Nici macar amenzile nu l-au speriat pe Comanescu. Intr-un final, casa Manicatide a fost scoasa la vanzare cu 500.000 euro. Dupa mai bine de jumatate de an de la publicarea anuntului, nimeni nu a facut o oferta. Revenind la Constantin Strainu, acesta nu are ,,potenta” financiara a lui Gabi Comanescu, dar nu sta prost deloc. Strainu ( fost angajat al CFR Constanta) detine mai multe firme, toate avand de a face cu zona feroviara. România Euroest SA este una din firmele afaceristului. Societatea a fost înfiinţată în 1998, Constantin Strainu fiind administrator şi acţionar majoritar al firmei, alături de Constantin Damian, Viorel Jaja, Ioan Anghel şi Vasile Simion. Strainu mai deţine alte trei firme: Euro Construct SA (sediu langa linia ferata vizavi de Sabroso), Eurofer Trans SRL şi Tehnotrans Feroviar SRL, ultimele două cu sediul în Portul Constanţa. Euro Construct este insa principala firma prin care se castiga licitatiile publice. Printre ultimele contracte regasim si „Modernizare şi optimizare sistem de operare cereale pe molul IV din Portul Constanţa – dana 55-56“. Valoarea totală a contractului fiind de 1.730.249,13 lei. Prin vara, Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța a atribuit firmei Euro Construct SA contractul pentru schimbarea unui macaz din stația Constanța Port Terminal Ferry-Boat. Valoarea contractului – 632.999 lei. In mare, cam tot ce inseamna lucrari pe zona cale ferata in Dobrogea, merg la Euro Construct. Firma are un capital social subscris de 200.000 de lei, integral varsat, împărţit în 10.000 de acţiuni în valoare de 20 de lei fiecare. Acţionarii firmei sunt Constantin Străinu (născut pe 21.01.1960, în Constanţa), Gheorghe Şerbănescu (născut la data de 23.10.1940, în Bucureşti), Niculina Bolchiş (născută pe 24.02.1951, în localitatea Plevna, judeţul Călăraşi), Ovidiu Mugurel Cherţ (născut la 6.03.1962, în Târgu Neamţ, judeţul Neamţ) şi Vlad Tudor (născut la 27.05.1958, în localitatea Peretu, judeţul Teleorman). Acesta din urma fiind si administratorul societatii. Conform ultimului bilant depus, Euro Construct SA Constanța are o cifră de afaceri de 14.728.072 de lei și un profit de 1.116.317 lei.

M.S

Scris de Marius Stirbu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Magazinul Tomis va avea o terasa la ultimul etaj

Cum distruge nepasarea un monument in mijlocul orasului / Mormantul pictat din secolul IV d.Chr ,,rapus” de indiferenta autoritatilor