in

Cele mai scumpe case se afla in zona Peninsulara / Un milion de euro pentru vederea la Cazinou

 

Indiferent de fluctuatiile pietei imobilare, casele din zona veche a orasului isi pastreaza valoarea in mod constant. In acest moment, sunt scoase la vanzare, trei astfel de proprietati. Vizavi de sediul Cosena se afla casa Adam Cotula. Situat pe strada Ion Theodorescu Valahu nr. 8, imobilul poate fi achizitionat pentru suma de 1.000.000 euro. Construita la inceputul sec. XX, casa este monument istoric. Are sase camere, patru bai si un teren liber de 324 mp. Primul proprietar al imobilului – Adam Cotula a vandut imobilul în anul 1922, conform actului de vânzare din data de 16 iunie, pentru suma de 700.000 de lei. Cotula a fost un aroman, demnitar în cadrul Comisariatului României la Istanbul.

Cu vedere spre portul Constanta, casa Laskaridis tocmai ce a trecut printr-un amplu proces de reabilitare. Imobilul se afla pe strada Nicolae Titulescu nr. 24, fata in fata cu biserica Sfantul Anton. Pentru 900.000 euro primesti 17 camere, patru bai, plus un teren de 743 mp cu vedere la Poarta 1.
Imobilul a fost ridicat în 1924, în imediata vecinătate a celebrului Hotel “Regina” (Intim). Frații Iancu și Lascăr, comercianți de țesături, sunt consemnați drept primii proprietari. Lascăr Laskaridis era la 1897 președinte al comunității elene. Imobilul avea să fie păstrat în familia Laskaridis prin diverse succesiuni și moșteniri, Ianis Laskaridis fiind ultimul posesor înainte de naționalizarea din 1950.

Nu putea lipsi si o casa de pe bulevardul Elisabeta, cea mai sic zona a orasului. Vederea spre Cazinou are un pret pe masura – 1.000.000 euro. Vila Zottu situata pe bulevardul Elisabeta nr. 9 are 14 camere si un teren de 265 mp. Imobilul, denumit după primul proprietar – Gheorghe Zottu – a fost ridicat in acelasi timp cu Casa Manisallian (arhitect Ion Berindei) și odata cu constructia Cazinoului. Juristul Gheorghe Zottu, fost judecător de instrucție în Pitești, a fost începând cu 1895, președintele Tribunalului Constanța.

Fostul bloc al comunitatii evreiesti din Constanta este scos la vanzare si se doreste obtinerea unui milion de euro pentru el. Situat pe strada Petru Rareș nr. 4, imobilul gazduieste acum restaurantul Eteks. Cladirea are 26 de camere, 9 bai si un teren de 141 mp. Imobilul era la data construcției, în 1930, una dintre cele mai înalte clădiri din oraș.

Scris de Marius Stirbu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Andy Jalba vrea sa deschida un restaurant in zona veche

Piloni de stabilizare descoperiti in fundatia vilei lui Bosanceanu Junior