in

Cinci blocuri inalte de 12 etaje vor ocupa o mare parte din ograda fostei Fabrici de Mobila

Eliberarii ar putea fi transformata in strada cu sens unic

Perioada de aur a pietii Brick a cam trecut. Cu atatea magazine de bricolaj in jur, patronii de la Brick cauta noi oportunitati pentru terenul din zona. Persoane grele , vorbim aici de firmele care controleaza, inca , cam tot ce misca in mediul de afaceri din Constanta. Brick-ul este detinut de S.C. FIVE HOLDING S.A. – firma ce a apartinut lui Gheorghe Oancea, actiunile fiind controlate acum de cei patru urmasi ai defunctului om de afaceri. In actionariat apare si S.C. MOBITOM S.A. – cu 98 % din actiuni controlate de SC Five Holding , restul fiind detinute de Valentin Boros, David Sisu si Valentin Ciuceanu, acestia fiind si administratori. Pana in anul 2017 exista in actionariat si S.C. SIGMA TRADING S.A. – firma controlata de Radu Mazare si de Nicusor Constantinescu. Societatea a fuzionat insa cu SC MOBITOM S.A. Deci totul e in familie acum. Terenul Brick face parte din vechea platforma a societatii de confectie a mobilei din lemn MOBITOM S.A.

In data de 24.06.1993, societatea a fost privatizata, iar prin vanzari succesive, dar si prin restituire a dreptului de proprietate, platforma Mobitom a fost lotizata si cumparata in final de Gheorghe Oancea. Cunoscuta de tot constanteanul, piata Brick este ocupata acum de spatii comerciale, hale de servicii si productie, de o statie GPL si carburant, precum si parcari. Proiectul pe care il are in vedere Five Holding va duce la o schimbare totala in ceea ce priveste accesul auto in zona. Accesele rutiere din zonele cuprinse pe strazile Ion Roata, Eliberarii, Dumitru Marinescu, vor fi reconfigurate . In interior vor aparea alei suplimentare pentru circulatie carosabila si pietonala. Se va realiza un acces suplimentar pietonal, o strapungere spre strada Dumitru Marinescu. Acest acces se va folosi in caz de interventie de catre Pompieri si Salvare. Se vor separa accesurile locatarilor, vizitatorilor si pentru aprovizionare. Exista posibilitatea transformarii strazilor Eliberarii si I.L. Caragiale, in strazi cu sens unic pe portiunea cuprinsa intre strada Dumitru Marinescu si intersectia celor doua strazi mai sus amintite, pentru a inlesni accesul din si inspre zona noilor cladiri. Ce se doreste in fapt. Supraetajarea magazinului de materiale de constructii, relocarea Pietei Agro-alimentare, precum si supraetajarea Mall Brick.

Valentin Ciuceanu
Valentin Ciuceanu

 

Cireasa de tort ar trebui sa fie constructia unui ansamblu de 5 blocuri cu regimul de inaltime D+P+11E cu parcare la demisol pe terenul aflat in proprietate. O cladire noua P+2E va aparea in zona Brick Mall, un imobil P+3E va fi construit in zona adiacenta str. Eliberarii, un P+6E va aparea la intersectia strazilor Eliberarii/ I.L. Caragiale cu str. Ion Roata, o constructie P+2E – in partea adiacenta strazii Dumitru Marinescu, inca o cladire P+3E – langa Magazinul materiale de Constructii, iar doua blocuri turn – P+11E vor fi construite in interiorul zonei delimitata de strazile Ion Roata si Eliberarii/I.L.Caragiale.

Marius Stirbu

Scris de Marius Stirbu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Langa Bucovala construieste Cristea / Un bloc cu patru etaje va fi ridicat la doi pasi de Curtea de Apel

Avanpremiera lui 2019 / Somnul rațiunii naște monștri în mișcarea sindicală din port