in ,

Cine si-a dorit sa fie vecin cu Simona Halep ?

Chiliei a devenit strada ,,rezidentiala” de atractie maxima. Totul dupa ce Simona Halep si-a ridicat vila si a inceput sa faca si alte achizitii imobiliare pe strada. Are deja trei case in zona si intentia este de a continua cumparaturile, alte imobile(case vechi batranesti cu teren ) sunt in vizorul campioanei.

Tocmai de aceea, metrul patrat a devenit prohibitiv in zona. Oameni cu bani isi doresc sa aiba o vecina de top si investesc masiv in orice oferta aparuta pe piata.

Casa batraneasca din fata vilei lui Halep a fost cumparata de Sorin Graure. Daca dupa nume nu va spune nimic, completam cu functia de director al programului de crestere a eficientei operational pentru rafinariile Petromidia Navodari si Vega Ploiesti. In fapt, acesta a detinut si functia de directorul general al Petromidia in perioada 22 noiembrie 2012 – 11 iunie 2014. Sorin Graure a achizitionat terenul in 2016. Imediat a solicitat efectuarea cercetarii preventive ce a avut drept scop descărcarea de sarcină arheologică a terenului pe care se realizează investiţia „construire imobil P+1E”. Graba a fost dictata de zona incadrata pe un amplasament situat într-o binecunoscută arie a marii necropole tomitane de epocă elenistică şi romană timpurie. Pe strada Chiliei a existat o necropola. Este vorba de morminte de incineraţie de tip bustum, databile atât în perioada elenistică (sec. III-I a.Chr.), cât şi în perioada romană timpurie (sec. I-II p.Chr.), cu o frecvenţă ceva mai mare a celor elenistice. Cercetarea s-a efectuat în suprafaţă pe tot conturul fundaţiei viitorului imobil (13,50 x 8,50 m, circa 115 mp), printr-o decapare cu mijloace mecanice în etape diferite, până la un nivel la care s-au putut delimita complexe arheologice. Au fost gasite două morminte de înhumaţie în gropi cu trepte laterale şi urme de la bârne de susţinere a unei construcţii de protecţie a camerei funerare (care par a reprezenta morminte de familie). Dupa finalizarea cercetarilor a fost dat ok-ul si in mai putin de doi ani, Sorin Graure si-a ridicat vila mult dorita. Acum, poate privi zilnic la casa Simonei Halep.

Locatia are si alte avantaje. Pentru ca e vorba de o personalitate a orasului, de multe ori, masinile de politie stationeaza in zona pentru a asigura linistea.

M.S

Scris de Marius Stirbu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Balan de la Shark indecis in privinta bauturilor alcoolice

Blocul pe care l-a construit ,,popa” Stoica Gheorghe