in

Cladirea pentru care Chicheanu plateste impozit majorat cu 300 %

Il cam ,,doare la basca” avand in vedere cati bani invarte, preferand sa achite impozite grele decat sa reabiliteze cladirea. Imobilul situat pe strada Nicolae Titulescu – in zona peninsulara, este inclus pe lista monumentelor istorice – anul de constructie fiind 1909.

O cladire majestoasa ce are ,, vecini” celebri – pe celalalt colt Casa cu Lei iar langa – o alta cladire monument ( in curs de reabilitare)– casa detinuta de familia Muntmark. Daca Gabriel Comanescu nu s-a apucat de reconstructia Casei cu Lei, nici Chicheanu nu a catadicsit sa renoveze proprietatea din zona. Incepand cu acest an plateste un impozit majorat cu 300 % pentru starea deplorabila in care se afla imobilul. La sfarsitul anilor ’90, in cladire avea sediul nou infiintata la aceea data – Banca Agricola. Dupa ce si-a construit sediul de la Poarta 2, banca a inchis birourile si de atunci, cladirea a fost abandonata. Intre timp a ajuns in portofoliul Consal SRL – firma lui Constantin Chicheanu.

Singura investitie facuta de Chicheanu a fost panza neagra intinsa peste fatada cladirii. Atat.

Nu foarte departe de imobilul de pe Titulescu, afaceristul detine si un teren. Trecut pe firma Consal Trade, terenul se afla peste drum de Tribunal si la doi pasi de santierul lui Bucovala. Constantin Chicheanu detine Consal Trade si C&D Impex. Prin cele doua firme, Chicheanu, împreună cu fratele Hristu, derulează de ani buni, contracte de milioane de euro cu statul, în special în Portul Constanţa.

M.S

Scris de Marius Stirbu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Ce mai arunca constantenii in portul Tomis

Adara Tramudana a ramas fara terasa la Madame Margo