in

Claudiu Palaz salveaza un simbol al Dobrogei

P.M.P. Constanța, prin președintele Claudiu-Iorga Palaz, anunta ca a fost depus proiectul de hotarare initiat de acesta prin care se solicita aprobarea achizitiei de catre CJC a constructiei ”Debarcader” din statiunea Mamaia.

”In data de 18.02.2020 am initiat proiectul de hotarare prin care am solicitat sa se aprobe intentia C.J.C. de a prelua constructia speciala Debarcader, situata in Mamaia – zona Casino. Aceasta intentie a fost materializata prin hotararea C.J.C. nr. 31/18.02.2020, iar in urma acestei hotarari am realizat demersuri catre societatea Litoral S.A. (aflata in lichidare voluntara) si am solicitat acesteia acceptul de a prelua Debarcaderul, cunoscut ca „Pasarela Regala”. Prin adresa nr. 617/19.08.2020, S.C. Litoral S.A., prin lichidator, si-a dat acceptul pentru preluarea constructiei speciale ”Debarcader” din Mamaia. Avand in vedere adresa mentionata mai sus, am initiat referatul de aprobare inregistrat sub nr. 24078 din 09.09.2020 in vederea intocmirii proiectului de hotarare pentru achizitia acestui obiectiv de importanta istorica pentru Constanta. Sunt convins ca reabilitarea acesteia va aduce un plus de valoare Constantei si turisumului, Pasarela Regala si Barul Maritim devenind astfel un punct de atractie pentru turisti.” a declarat Claudiu-Iorga Palaz.

Facem precizarea ca edificiul pe care vicepresedintele CJC, Claudiu-Iorga Palaz, doreste sa fie reabilitat a fost inaugurat in perioada interbelică, in anul 1935, in prezenta Regelui Carol al II-lea. Complexul găzduia un restaurant modern, cabine pentru plajă în clădirile laterale, un cazino și o pasarelă ce se avânta în mare, unde se afla singurul bar maritim din Europa. Cazinoul din Mamaia, împreună cu pasarela ce ieșea în mare, reprezentau centrul de atracție al turismului din stațiune, alături de alte două simboluri interbelice – Castelul Reginei Maria, inaugurat în anul 1926 și Hotelul Rex, inaugurat în prezența Regelui Carol al II-lea, în anul 1936.

Scris de Marius Stirbu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Ionel Hasotti isi face parcare in gradina

AL STOM SRL lui Papadumitru in picaj / Firma isi are sediul intr-o cladire darapanata