• Acasa

• de Marius Stirbu
  • 10 Luni in urma
  • 0

Asociatia Ingens Risus este coordonatorul proiectului „Core Skills Through Kayaking”, un parteneriat de mici dimensiuni în domeniul sportului ce reuneşte patru organizaţii din România, Ungaria şi Slovacia. Proiectul este co-finantat de Comisia Europeană, prin programul Erasmus + şi se desfăşoară pe o perioadă de doi ani, 01.01.2019-31.12.2020.
Ideea proiectului a luat naştere datorită pasiunii comune pentru caiac a celor patru parteneri şi a dorinţei de a exploata acest sport în vederea dezvoltării de competenţe cheie și abilități de viață prin sport în rândul tinerilor și adulților. Problema comună identificată la nivelul organizațiilor partenere este legată de numărul limitat de tineri care sunt interesați să participe la activități sportive ca mijloc de a-și dezvolta competențele. Obiectivele vizate prin acest proiect sunt:
• Creșterea numărului de resurse informative cu privire la procedurile corespunzătoare și modul de practicare al activităţilor sportive de caiac ca metodă non-formală pentru a dezvolta cele 8 competențe cheie în rândul tinerilor și adulților.
• Dezvoltarea unor abordări comune pentru cei patru parteneri pentru promovarea activităților sportive de caiac ca metode educaționale pentru dezvoltarea competenţelor;
• Creșterea numărului de sinergii cu instituțiile locale (școli, universități, organizații / cluburi sportive și reprezentanți media) pentru a promova caiacul ca metodă educațională non-formală pentru dezvoltarea celor 8 competențe cheie și pentru a stabili baza viitoarelor colaborări.
În cadrul proiectului, pe parcursul celor 24 de luni este dezvoltat un ghid care să ajute membrii organizaţiilor şi cluburilor sportive să implementeze activităţi sportive cu caiacul ca metodă non-formală de a dezvolta cele 8 competenţe cheie promovate de Comisia Europeană, prin programul Erasmus +. În aces scop, a avut loc o expediţie cu caiacul pe Dunăre, ce a acoperit cursul fluviului pe teritoriul celor 3 ţări partenere, din Bratislava de la kilometrul 1868 şi până la vărsarea în Marea Neagră, în Sulina. Pe parcursul expediţiei au fost colectate informaţii în mod empiric pentru realizarea cu succes de activităţi non-formale cu caiacul. Pentru a ilustra şi promova experienţa celor 4 membri ai organizaţiilor în cadrul expediţiei a fost realizat un film promoţional

La finalul acestui proiect anticipăm faptul că membrii organizaţiilor partenere își vor spori capacitatea operaţională de a organiza şi gestiona proiecte de cooperare la nivel internaţional în domeniul sportului și promovarea caiacului ca metodă activă de învățare non-formală.

• googleplus
Anterior «
Urmator »

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *