24.3 C
Constanța
marți, iunie 25, 2024

Comunicat de presă – Core Skills Through Kayaking

Asociatia Ingens Risus este coordonatorul proiectului „Core Skills Through Kayaking”, un parteneriat de mici dimensiuni în domeniul sportului ce reuneşte patru organizaţii din România, Ungaria şi Slovacia. Proiectul este co-finantat de Comisia Europeană, prin programul Erasmus + şi se desfăşoară pe o perioadă de doi ani, 01.01.2019-31.12.2020.
Ideea proiectului a luat naştere datorită pasiunii comune pentru caiac a celor patru parteneri şi a dorinţei de a exploata acest sport în vederea dezvoltării de competenţe cheie și abilități de viață prin sport în rândul tinerilor și adulților. Problema comună identificată la nivelul organizațiilor partenere este legată de numărul limitat de tineri care sunt interesați să participe la activități sportive ca mijloc de a-și dezvolta competențele. Obiectivele vizate prin acest proiect sunt:
• Creșterea numărului de resurse informative cu privire la procedurile corespunzătoare și modul de practicare al activităţilor sportive de caiac ca metodă non-formală pentru a dezvolta cele 8 competențe cheie în rândul tinerilor și adulților.
• Dezvoltarea unor abordări comune pentru cei patru parteneri pentru promovarea activităților sportive de caiac ca metode educaționale pentru dezvoltarea competenţelor;
• Creșterea numărului de sinergii cu instituțiile locale (școli, universități, organizații / cluburi sportive și reprezentanți media) pentru a promova caiacul ca metodă educațională non-formală pentru dezvoltarea celor 8 competențe cheie și pentru a stabili baza viitoarelor colaborări.
În cadrul proiectului, pe parcursul celor 24 de luni este dezvoltat un ghid care să ajute membrii organizaţiilor şi cluburilor sportive să implementeze activităţi sportive cu caiacul ca metodă non-formală de a dezvolta cele 8 competenţe cheie promovate de Comisia Europeană, prin programul Erasmus +. În aces scop, a avut loc o expediţie cu caiacul pe Dunăre, ce a acoperit cursul fluviului pe teritoriul celor 3 ţări partenere, din Bratislava de la kilometrul 1868 şi până la vărsarea în Marea Neagră, în Sulina. Pe parcursul expediţiei au fost colectate informaţii în mod empiric pentru realizarea cu succes de activităţi non-formale cu caiacul. Pentru a ilustra şi promova experienţa celor 4 membri ai organizaţiilor în cadrul expediţiei a fost realizat un film promoţional

 

 

La finalul acestui proiect anticipăm faptul că membrii organizaţiilor partenere își vor spori capacitatea operaţională de a organiza şi gestiona proiecte de cooperare la nivel internaţional în domeniul sportului și promovarea caiacului ca metodă activă de învățare non-formală.

 

Cele mai citite

Informare Publică: Lipsă apă în localitatea Cumpăna!

Astăzi – 25 iunie 2024, s-a înregistrat o avarie la...

Terasa Madam Margot a ajuns ,,pensiune “ pentru oamenii strazii

Locatia era odinioara, un popas obligatoriu pentru o cafea...

Dupa aproape zece ani de la depunerea actelor pentru reabilitare… Vila notarului Soare intra in renovare

Demarata in forta (2014),  lucrarea a fost abandonata la...

Caracotea de la Zorile dă ordine precise

Stere Caracotea e un tip meticulos si tipicar. Angajatii (si...

Domeniul afaceristului Secarea

Sa ai o vila impozanta pe masura averii, deja...
spot_img

Pe aceeasi tema

Topicuri

Domeniul afaceristului Secarea

Sa ai o vila impozanta pe masura averii, deja...

Colectia de milioane! Masinile lui Odagiu, „bat” spre 2.500.000 Euro

Greu de crezut, dar colectia apartine unui afacerist local....

Bucovala & compania

Singur la masa, e usor abatut si cam trist. Cand...

Parca ar fi in ,,Clanul Sicilienilor”

Cand se intalnesc (chiar daca s-au vazut si cu...

Odagiu e prezent mereu la blocul de pe Primaverii

Isi parcheaza Bentley-ul peste drum, direct pe trotuar. In documentele...

Cum arata un teren aflat in proprietatea Primariei

In proprietatea privata a Primariei regasim aproape 4.000 de...

Odagiu isi vinde Bentley-ul Bentayaga

Cand il vezi la volanul SUV–ului de lux ai...

Categorii populare

spot_imgspot_img