in ,

Comunicat de presă – Florin Mitroi

Având în vedere că în data de 03.02.2022 am fost contactat telefonic de reprezentantul publicației Vălureni pentru a îmi exprima opinia privitor la o serie de plângeri depuse la Postul de Poliție Valu lui Traian împotriva Şefului Poliției Locale, consider că este de datoria mea ca reprezentant al Primăriei Valu lui Traian să clarific câteva aspecte. Cu scuzele de rigoare, voi fi foarte punctual și reținut în declarații, deoarece anchetele sunt în desfăşurare și nu vă ascund că aş fi preferat să rămână departe de presă subiectul, cel puțin până la soluționare. Este unica declarație pe care o fac publică pe acest subiect.
În data de 18.01.2022 la mapă mi-a ajuns o plângere făcută de unul dintre agenții Poliţiei Locale. Acesta îmi aducea la cunoștință mai multe sesizări ce îl priveau pe dl Fulina Ianis și vă voi da câteva exemple: acesta le trasa sarcini inutile pentru a rămâne singur la sediu, sustrăgea înscrisuri din primărie pentru a le folosi în scop de şantaj, folosea în interese proprii motorina destinată maşinilor de poliție, lovește cetățeni, efectua înregistrări neautorizate ale conversaţiilor avute cu colegi sau colaboratori, folosea personalul Poliției Locale în interes propriu, punea agenții să săvârșească fapte ilicite și multe altele. O parte dintre aceste sesizări sunt de competența organelor de cercetare penală și au fost transmise spre verificare. Pentru celelalte aspecte a fost sesizată Comisia de Disciplină constituită la nivelul primăriei, iar audierile sunt în curs.
Pe perioada cercetărilor dl Fulina a fost mutat, conform legii, pe un post egal fără legătură cu activitatea verificată. Indată ce această mutare a devenit publică, atât la sediul Primăriei cât şi la Postul de Poliție Valu lui Traian s-au prezentat mai multe persoane, locuitori ai comunei, care au depus plângeri referitoare la faptul că dl Fulina i-a amenințat, agresat, intimidat și alte asemenea. Aspectele penale au rămas iarăși în sarcina organelor de cercetare, iar cele administrative au fost centralizate într-o nouă plângere, de această dată formulată de administratorul public din cadrul Primăriei, înaintată Comisiei de Disciplină de la nivelul instituției.
Am avut și am în continuare încredere enormă în echipa pe care o conduc. Am ales și am format oamenii astfel încât să fie în serviciul cetățeanului. Pentru mine a fost atât un șoc cât și o mare dezamăgire să ajungem într-o astfel de situație. Dacă dl Fulina va fi dovedit vinovat, raporturile sale de muncă vor fi cel mai probabil încetate, în funcție de propunerea Comisiei de Disciplină. Pentru aspectele penale am depus și eu plângere, în calitate de parte vătămată/reprezentant al comunei. Este prima oară când sunt pus în această situaţie în aproape 20 ani de primărie, dar asta este, ne supunem cu toții legii și era de datoria mea.
În încheiere, menționez că am încredere totală în organele de cercetare penală, ca şi în Comisia de Disciplină. Mă voi supune în totalitate deciziilor luate de acestea. Tocmai de aceea, următorul comunicat de presă pe acest subiect va fi dat la momentul finalizării tuturor cercetărilor.
PRIMAR
FLORIN MITROI

Scris de Marius Stirbu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Informare publică: UPDATE Lucrare programată în mun. Constanța, 02 – 03 februarie 2022!

Nicu Terzi si-a luat ultimul tip de Mercedes S Klasse