in

Comunicat de presă PMP / Un președinte degeaba

Mihai Lupu a găsit soluția salvatoare pentru restaurarea sitului arheologic Cetatea Histria: le impune decidenților din ministere, SGG, autorități locale și instituții abilitate să găsească ei soluția – asta este concluzia unei întâlniri de azi, la sfârșitul căreia dl Lupu ne-a anunțat că deși a stat la masă cu reprezentanți ai altor patru instituții și o asociație irelevantă, nu a reușit decât să conchidă că trebuie schimbată legea. Doar că, după ce că ne spune că trebuie schimbată legea (măsură pe care o consideră ca fiind posibil să fie “implementată cât mai rapid”), nu știe nici cum, ci îi pune pe alții să îi deblocheze situația și să îi arate calea. 

Cu ale cuvinte, nu înțeleg de ce se ceartă atât șeful PSD cu șeful PNL pe rotativă, când nu știu că în Consiliul Județean Constanța sprijină un scaun un domn care îi pune la treabă pe cei de la Ministerul Mediului, SGG, autorități locale, instituții implicate în eliberarea autorizațiilor, adică vreo câteva mii de persoane, ceea ce nici dl Ciolacu, nici dl Ciucă nu fac. Nu înțeleg de ce nu am mai auzit de vreun concediu al domnului Iohannis și de ce amorțește în birou când dl Lupu de la Iași, momentan în vizită pe la Constanta, cere schimbarea legilor când nu știe să găsească o soluție. 

Nu mai înțeleg nici cum e cu separarea puterilor în stat, când unul singur e șef peste toate celelalte instituții și autorități și le dictează tuturor să îi acopere incompetența așezându-se la masă și gândind cum să schimbe legislația astfel încât să îi șoptească și domnului Lupu cineva că poate face ce vrea într-o arie protejată. 

Concluzia este una singură: nu mai e mult din mandat, iar dl Lupu va rămâne în istorie ca președintele care nu a făcut niciun proiect! Doar văicăreală, achiziții peste achiziții de hârtii și consultanță și ciorne și nimic palpabil, anulări peste anulări de licitații când nu câștigă cine trebuie. Dar de ce, domnul Lupu? Pentru că cine câștigă la dvs licitațiile nu știe să ofere soluții în afară de schimbarea legislației din România?

Dle Lupu, nici nouă nu ne convine că trebuie să stăm un mandat întreg, patru ani, cu un președinte de CJ pofund incompetent. Acum ce să facem? Să schimbăm legea ca să scăpăm de incompetenți? Ce ziceți? Susțineți proiectul?

 Claudiu Palaz

Președinte PMP Constanța

Scris de Marius Stirbu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Nikos a ramas fara trotuarul de jumatate de metru inaltime din fata resedintei

Atenție, se oprește apa în municipiul Medgidia!