28.4 C
Constanța
vineri, iunie 21, 2024

COMUNICAT DE PRESĂ / S-a semnat contractul pentru proiectarea și execuția proiectului „Extinderea la 4 benzi a drumului de circulație existent între Poarta 10 bis și Poarta 10”

Astăzi, 15 iulie 2021, a fost semnat contractul pentru proiectarea și execuția obiectivului „Extinderea la 4 benzi a drumului de circulație existent între Poarta 10 bis și Poarta 10”, investiție finanțată din fonduri europene prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM).

Contractul a fost atribuit, în urma unei proceduri de licitație deschisă, asocierii SC Acvatot SRL & SC OMNI CONSTRUCT LOGISTIC SRL & SC SIRIUS PROIECTARE STUDII SRL & SC DIMEX-2000 COMPANY SRL. Valoarea contractului este de 33.686.881,60 lei, fără TVA, durata de execuție a lucrărilor este de 24 luni, din care 4 luni sunt rezervate proiectării.
Se vor construi un drum cu 4 benzi de circulație cu o lungime de 982 metri, în incinta portului, un sens giratoriu adaptat la un trafic semnificativ de vehicule lungi cu remorci sau semiremorci și două bretele de acces ce vor reprezenta punctul de conexiune pe fiecare sens de circulație de acces intrare sau ieșire pe la Poarta 10 bis.

Realizarea proiectului „Extinderea la 4 benzi a drumului de circulație existent între Poarta 10 bis și Poarta 10” va contribui la modernizarea infrastructurii portuare în vederea manipulării unui volum crescut de marfă, în condiții competitive, modernizarea și fluidizarea drumului de circulație existent între Poarta 10 bis și Poarta 10 care să reducă timpul de tranzitare al autovehiculelor către porțile de acces ale portului Constanța, în condiții de siguranță.
Investiția va contribui la creșterea eficienței operațiunilor de încărcare – descărcare a mărfurilor care sosesc sau părăsesc portul Constanța pe cale rutieră și va determina o creștere a capacității infrastructurii prin posibilitatea de a opera un volum mai mare de marfă într-un timp mai scurt.

DIRECTOR GENERAL,
FLORIN GOIDEA

Cele mai citite

Domeniul afaceristului Secarea

Sa ai o vila impozanta pe masura averii, deja...

Programul casieriilor RAJA de Rusalii!

RAJA S.A. aduce la cunoștință consumatorilor din întreaga arie...

Cum arata un teren aflat in proprietatea Primariei

In proprietatea privata a Primariei regasim aproape 4.000 de...

Informare publică: Apă cu presiune scăzută în localitatea Valu lui Traian!

Astăzi – 18 iunie 2024, a survenit o avarie...

Fostul director financiar al CN APMC în vizită la APIA… Stelian Belu și sacoșa cu hârtii

A atins cel mai inalt prag profesional in 2009,...
spot_img