28.4 C
Constanța
vineri, iunie 21, 2024

Concursul de pictură și desen “Apa este viață” – 2024 este pe cale să înceapă!

RAJA se pregătește de sărbătoare! Ediția cu nr. 30 a Zilei Mondiale a Apei se apropie cu pași repezi. Deci … urmează mult îndrăgitul concurs de pictură și desen “Apa este viață!”. Verificați dacă aveți toate ustensilele necesare pentru a crea cea mai frumoasă, cea mai inspirată, cea mai reprezentativă, cea mai … “tare” creație artistică în imagini care să reflecte rolul apei, personaj principal în menținerea păcii și a vieții pe pământ.

Tema Zilei Mondiale a Apei 2024 este „Apa pentru Pace”, o temă sensibilă și provocatoare, așa cum este însuși acest lichid vital care stă la baza stabilității și prosperității acestei lumi, și implicit am putea spune la baza păcii.

Când apa este limitată sau poluată, ori când oamenii au acces inegal la aceasta, tensiunile pot crește între diferite comunități sau națiuni. Peste 3 miliarde de oameni din întreaga lume depind de apa care traversează granițele naționale. Cu toate acestea, doar 24 de state au acorduri de cooperare pentru o gestionare echitabilă a apei comune. De aceea, apa poate crea pace sau poate provoca conflicte. Dar apa nu este doar o resursă care trebuie folosită și care trebuie să fie concurată – este un drept uman, intrinsec fiecărui aspect al vieții. Atunci când cooperăm cu privire la apă, creăm un efect pozitiv – promovând armonia, generând prosperitate și construind rezistență la provocările comune. Cu această ocazie Națiunile Unite ne îndeamnă azi să ne unim în jurul apei și să o folosim în scopul  păcii, punând bazele unui viitor mai stabil și mai prosper.

Pentru că apa se află în centrul dezvoltării economice și sociale, fiind esențială pentru fiecare aspect al vieții, RAJA SA s-a implicat activ în promovarea importanței protejării acestei resurse și a implementat în timp cele mai bune tehnologii pentru un management durabil al apei.

De aceea, așa cum acționăm de câțiva ani cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, și de această dată îi invităm și îi așteptăm pe copiii care vor să ni se alăture în acest demers de susținere a apei în cadrul concursului de pictură și desen “Apa este viață!– 2024.

Concursul se adresează elevilor din județul Constanța, cu vârste cuprinse între 7 și 16 ani.  Aceștia sunt îndemnați să se facă văzuți și „auziți” prin răspunsul lor la provocările comune de a identifica modalități de folosire a apei pentru menținerea păcii printr-o creație originală, alb-negru sau în culori, folosind oricare dintre tehnicile de pictură sau desen.

Acțiunea, care își propune să încurajeze și să promoveze talentul și creativitatea copiilor, se va derula în perioada 06 februarie – 22 martie 2024 pe pagina de Facebook RAJA SA, (https://www.facebook.com/scRAJAsa).

Înscrierea în concurs se face prin trimiterea unei singure lucrări pentru fiecare participant, în format JPEG/PNG sau PDF, pe adresa de e-mail: concurs@rajac.ro,  în perioada 07 – 27 februarie 2024. Lucrarea va fi însoțită de Declarația de consimțământ parental și de celelalte informații prevăzute în Regulamentul concursului. Formatul transmis trebuie să fie de calitate, cu o rezoluție mare, care să pună cât mai bine în valoare lucrarea Condițiile explicite sunt prevăzute în Regulamentul concursului publicat pe pagina de Facebook RAJA și pe site-ul www.rajac.ro.

Toate lucrările înregistrate vor fi publicate, începând cu data de 05 martie 2024, în cadrul unei expoziții virtuale, pe pagina de Facebook RAJA S.A., în două albume, câte unul pentru fiecare categorie de vârstă (7-11 ani, respectiv 12-16 ani), pentru a fi votate de public. După încheierea perioadei de VOT, primele 25 de lucrări votate de public pentru fiecare categorie de vârstă, vor fi evaluate de către o comisie de jurizare, organizată la nivelul RAJA SA, care va desemna câștigătorii.

Premiile puse în joc sunt laptopuri, tablete, console Nintendo și vouchere la librăria Cărturești.

CALENDARUL CONCURSULUI

  • 06 februarie 2024 – lansare Concurs;
  • 07 – 27 februarie 2024 – înscrierea în Concurs a lucrărilor;
  • 28 februarie – 04 martie 2024 – colectarea și pregătirea lucrărilor pentru postare;
  • 05 – 17 martie 2024 – Start vot! (acumulare voturi);
  • 18 – 21 martie 2024 – verificarea respectării condițiilor de participare la Concurs, jurizarea celor mai apreciate lucrări votate de public și validarea câștigătorilor;
  • 22 martie 2024 – anunțarea câștigătorilor pe pagina de facebook / informarea câștigătorilor pe e-mail sau telefonic;
  • 25 martie – 05 aprilie 2024 – premierea câștigătorilor.

SUCCES TUTUROR PARTICIPANȚILOR!

Biroul de comunicare RAJA

Cele mai citite

Domeniul afaceristului Secarea

Sa ai o vila impozanta pe masura averii, deja...

Programul casieriilor RAJA de Rusalii!

RAJA S.A. aduce la cunoștință consumatorilor din întreaga arie...

Cum arata un teren aflat in proprietatea Primariei

In proprietatea privata a Primariei regasim aproape 4.000 de...

Informare publică: Apă cu presiune scăzută în localitatea Valu lui Traian!

Astăzi – 18 iunie 2024, a survenit o avarie...

Fostul director financiar al CN APMC în vizită la APIA… Stelian Belu și sacoșa cu hârtii

A atins cel mai inalt prag profesional in 2009,...
spot_img

Pe aceeasi tema

Topicuri

Cum arata vila lui Nicu Halep – fratele Simonei

Familia Halep se afla in topul Forbes cu o...

Bucovala & compania

Singur la masa, e usor abatut si cam trist. Cand...

Parca ar fi in ,,Clanul Sicilienilor”

Cand se intalnesc (chiar daca s-au vazut si cu...

Modernizarea stației CF Valu lui Traian

CFR SA a primit cinci oferte la procedura de...

Si cand merge cu SUV-ul… Gigica este ,,Superior”

Exact asa este denumit varful de gama de la...

Terenul lui Felescu din centrul orasului

Proprietatea lui Mihai Felescu se afla la cativa pasi...

Noua masina a medicului Tudose Bogdan e una …veche

Tudose BogdanUn Corvette din 1990 a intrat in colectia...

Categorii populare

spot_imgspot_img