24 C
Constanța
marți, iunie 25, 2024

Constanța Altfel?

Au sperat și au avut așteptări pe măsură. Ce au primit ? Si ce au acum ? Constantenii : dezamăgiri ! Crunte. Asezonate cu frică. Da, frică si teamă. Irationala.

Este de neimaginat, dar omul care învârte primăria, mâna dreaptă – Felicia Ovanesian inspiră frică și le dă constantenilor o stare de angoasă. De la clasa de mijloc si pana la cei mai amarati, tuturor le este frica sa comenteze ceva legat de deciziile lui Ovanesian. ,, Iti da senzatia tot timpul ca acum te va târî intr-un proces sau te va sanctiona cumva. Mai bine sa nu ai de a face cu ea” – cam asta este perceptia generala. Lipsa de empatie, vine din partea conducerii primăriei, nu în mod voit, ci direct ca urmare a felului în care sunt ei construiți, așa sunt ei ca oameni, sensibili doar la interesele materiale ce ating grupul lor restrâns si doar atât. Restul, plebea în viziunea lor, are simplul rol de aserviti. Cum supraviețuiesc simplii cetateni într-o lume aflată în plină criză, nu contează.

Important este sa epatezi prin ultimul tip de Mercedes atunci cand vii la munca. Iar primul loc de langa usa primariei e ocupat de ,,mertanul” lui Felicia. Pentru ei, altceva nu conteaza. Așa cum nu mai contează nici fostele promisiuni electorale. Au câștigat orașul datorită asociației Constanța Altfel. Au construit o imagine idilică a unui oraș,,înecat ” în verdeață, plin de copaci. Au si plantat câțiva în campania electorală pentru a da o stare de certitudine, că da, așa vor face! Si uite ce fac.

După ce s-au inchis în turnul de fildeș al primăriei , au început să omoare tocmai baza pe care au câștigat. Copacii. În numele curățeniei, a toaletarii, îi ucid. Cu motive si limbaj academic de lemn.

Nu ii poți combate pentru că sunt la putere si cred că au dreptate si posibilitatea de a face orice. Vor combate. Vor emite o teorie. Seaca si fara substanta. Dar păstrând proporțiile, chiar si Hitler avea o teorie plauzibilă pentru el, vizavi de incinerarea din lagăre.

Atat primarul Chitac cat si city managerul Ovanesian stiu de masacrul copacilor. Personal l-am informat pe primarul. Cu dovezile – pozele. Urmarea ?

Fără răspuns și mai ales cu continuarea masacrului. Chiar și acum in luna mai. Orice manual de horticultura spune clar – copacii se curăță primăvara până să le dea florile si frunzele.

Echipele sunt însă pe teren și omoară teii frumoși. Lăsa în urmă – cioate boante. Este normal si chiar indicat ca fiecare pom să fie curățat de crengile uscate si cele în surplus. Să aibă un trunchi curat si o coroană îngrijită, dar de aici și până la Cioatele care nu mai au nici măcar o frunză care să le asigure supraviețuirea, e cale lungă

La plaja Modern se vede cel mai bine. Copaci omorati de echipa primariei, iar la 5 metri depărtare – cum ar trebui să arate un copac toaletat primăvara. Plin de flori și o încântare pentru oameni. Copaci frumoși salvați doar pt că sunt pe terenul de la Esplanda si au scapat de ,,toaletare „. Respectiv ucidere

,,Macelarii” au ajuns si la Catedrala. Un copac aproape centenar, nu a scapat de drujba primariei. A scapat cand era doar un vlastar mai rasarit- de bombele nazistilor din WW2, dar a cazut prada in 2021 administratiei Ovanesian, iar acum e doar un biet ciot, fara o creanga verde. Condamnat la moarte.

L-am intrebat pe Chitac (prin telefon) – dacă Pomacost (firma specializata a primariei) ar merge să toaleteze copacii de pe vestitul Champs Elysees din Paris, cum ar arăta bulevardul ? Nu a raspuns dupa ce a vazut pozele. Raspundem noi pentru el.

Ca după Hiroshima cu arborii inaltand Cioatele spre cer ca niste brate într-o rugăciune către Dumnezeu. Vă închipuiți Londra cu niște cioate pe post de copaci? În periplu dumneavoastră prin lume ați găsit orașele în prag de vară cu arbori schingiuiti ? De ce e Constanta Altfel ? Cerând sfatul unui specialist de la institutul de profil, am aflat că operațiunea, stilul de măcelar , așa cum îl fac,,specialiștii ” nostri din Constanta – omoară copacii. Fiecare pom are nevoie de un minim de coroană nu de cioate care îl privează de fotosinteza. Majoritatea din cei ,,toaletati” nu au acum in prag de vara, nici macar o frunza ! De unde fotosinteza ? Moarte sigura. Iar peisajul sumbru intareste sentimentul durerii acestor copaci. Revenim insa ; Conducerea primariei – Chitac si Ovanesian au castigat speculand subiectul spatiilor verzi si a copacilor ! Iar dupa sase luni, imaginile dovedesc minciuna lor si turnul de fildes unde stau, departe de realitatile orasului. Informati doar de consilierii, care la randul lor isi trag stirile de pe teren, de la calculatorul din birou.

Intrebarea care se impune. Daca primarul Chitac considera ca operatiunea de ,,Ciotizare” a pomilor este benefica si aduce un plus de frumusete orasului Constanta, de ce nu o aplica si copacilor din curtea vilei sale ? Din cate se vede, primarul Chitac beneficiaza de copaci frumosi cu o coroana sanatoasa. Unde sunt cioatele din curtea primarului ?

M.S

 

Cele mai citite

Informare Publică: Lipsă apă în localitatea Cumpăna!

Astăzi – 25 iunie 2024, s-a înregistrat o avarie la...

Terasa Madam Margot a ajuns ,,pensiune “ pentru oamenii strazii

Locatia era odinioara, un popas obligatoriu pentru o cafea...

Dupa aproape zece ani de la depunerea actelor pentru reabilitare… Vila notarului Soare intra in renovare

Demarata in forta (2014),  lucrarea a fost abandonata la...

Caracotea de la Zorile dă ordine precise

Stere Caracotea e un tip meticulos si tipicar. Angajatii (si...

Domeniul afaceristului Secarea

Sa ai o vila impozanta pe masura averii, deja...
spot_img

Pe aceeasi tema

Topicuri

Domeniul afaceristului Secarea

Sa ai o vila impozanta pe masura averii, deja...

Colectia de milioane! Masinile lui Odagiu, „bat” spre 2.500.000 Euro

Greu de crezut, dar colectia apartine unui afacerist local....

Bucovala & compania

Singur la masa, e usor abatut si cam trist. Cand...

Parca ar fi in ,,Clanul Sicilienilor”

Cand se intalnesc (chiar daca s-au vazut si cu...

Odagiu e prezent mereu la blocul de pe Primaverii

Isi parcheaza Bentley-ul peste drum, direct pe trotuar. In documentele...

Odagiu isi vinde Bentley-ul Bentayaga

Cand il vezi la volanul SUV–ului de lux ai...

Cum arata un teren aflat in proprietatea Primariei

In proprietatea privata a Primariei regasim aproape 4.000 de...

Categorii populare

spot_imgspot_img