28.4 C
Constanța
vineri, iunie 21, 2024

Constructorii de visuri? / Sau aceiasi reteta ca in cazul Spectrum Residence

Titlul le apartine. Maurer Imobilare – Constructorii de visuri. Semnul de intrebare e al redactiei. Cei de la Maurer Imobiliare isi prezinta marfa (apartamentele), sub forma de vise, care pot sau nu sa devina realizabile. Si mai au un mesaj publicitar: Maurer – un oras in oras. Nu punem iar un semn de intrebare, doar spunem altfel: un oras la periferie de oras. Pe toate le si explicam. Intr-o piata cum e Constanta, sa te apuci sa construiesti la un asemenea nivel, naste intrebari si suspiciuni. Asa am devenit noi la tarm de mare dupa o epoca Mazare in care orice constructie era taxata (sa se citeasca mita) pentru terenul respectiv. Nu cred ca exista zona de constructii rezidentiale fara sa aiba probleme la felul in care s-a pus mana pe teren. Un exemplu de anvergura – Spectrum Residence, construit pe un teren retrocedat fraudulos de Mazare, cu apartamente de lux vandute tot de firmele lui . Deci suntem suspiciosi. Dupa ce dam o tura si vedem ca Maurer are ceva mici pete pe cv-ul prezentat ca fiind imaculat, am decis sa scriem. Un material inainte de inaugurare si unul dupa predarea la cheie. Asta pentru a vedea daca au ramas aceleasi metehne de pe timpul lui Mazare si mai ales daca exista problemele tehnologice aparute in tara la blocurile deja vandute. Sa facem prezentarea. Pe un teren cu o suprafaţă de 15,7 ha, situat în partea de nord a oraşului Constanţa, vor fi construite peste 3.400 de unităţi locative. Mai pe inteles, intre Oborul de vechituri de pe varianta si Centrul Tom-Carrefour. In plin camp, la doi pasi de un trafic terifiant (varianta). Conform prezentarii oficiale, Maurer Imobiliare nu doreşte o simplă dezvoltare imobiliară, ci o amprenta pe care vrea să o lase în Constanţa, respectiv un adevărat ”oraş în interiorul oraşului”, cu toate elementele necesare unui habitat occidental. Ca in orice residence care se respecta, nu vor lipsi spaţiile verzi, locurile de joacă pentru copii, spaţiile comerciale sau centre private de învăţământ. Maurer vine si cu o precizare: materialele folosite pentru realizarea clădirilor sunt de cea mai bună calitate, fiind ultimele apariţii de pe piaţa de profil. Aici ii vom contrazice nitel. Finalizarea lucrarilor ar trebui sa aiba loc in doua etape. Jumatate din apartamente ar trebui terminate in martie, iar restul in luna mai a acestui an. De la garsoniere de 40 de metri vandute cu aproximativ 40.000 euro, la apartamente de 3 camere si aproximativ 90 metri cu un pret de 85.000 euro. Nu e mult avand in vedere ca la Spectrum un penthouse cu vedere la mare sare de 300.000 euro. Evident ca la suta de mii de euro, la Maurer nu o sa vezi marea, ci traficul auto de pe varianta, amestecata cu nebunia Obor-ului, crucile si cavorurile din cimitirul de la Energia, sau in cel mai bun caz ciulinii Baraganului daca ai bani de openview spre Tom sau autostrada.

Dai un ban dar ai geamul aburit

O fi de la aerul de munte, sau de la constructia proasta. Locuitorii din cartierul Avantgarden3 (Maurer Residence-Brasov), se plâng că au parte de un adevărat calvar în perioada iernii, din cauza calității îndoielnice, cel puțin, a modului în care au fost construite blocurile. Dupa cativa ani de la finalizarea lucrarilor, locatarii sunt inebuniti de condensul din apartamente. Mai ceva ca la o spalatorie. Reclamatiile cuprind de la geamurile pline de apa pe interior si pana la peretii interiori care sunt reci ca gheata si de pe care curge condensul in cascada. Igrasia si astmul merg mana in mana la un complex imobiliar vandut ca marfa de lux sub antetul Maurer. Oamenii stau cu geamurile deschise, sterg nonstop apa de pe pereti, iar ,”constructorul de visuri” are si un sfat pentru cei care comenteaza: sa se aeriseasca de trei ori cate o ora spatiul de locuit! Va inchipuiti ca pe timp de iarna in loc sa stai la caldurica in apartamentul de vis, tremuri de frig la sfatul lui Maurer. Dezvoltatorul a avut in final si o replica dupa ce a aratat ca foloseste termopane last generation cu 6 camere. In viziunea Maurer, problema condensului, este generată de exploatarea internă a ambientului, aceasta putând fi diferită de poziționarea locuinței în raport cu punctele cardinale (ai soare , nu ai condens, nu esti pozitionat bine, esti ghinionist). Departamentul Tehnic al Maurer Imobiliare, reprezentat de Managerul de Proiect, Oswald Prisacaru, are următorul punct de vedere: ”Principala problemă pe care o întâmpină locatarii în ceea ce privește condensul este generată de exploatarea necorespunzătoare a unității locative. O umiditate de peste 70% în locuință (cum am întâlnit în mai multe cazuri) nu este generată de proasta calitate a geamurilor, ci de faptul că locuința este necorespunzător aerisită și încălzită.” Adica, locatarii sunt niste mizerabili ce locuiesc in niste grote, evita sa aeriseasca cavernele si sunt implicit niste urat-mirositori. Peretii uzi si geamurile pline de condens sunt in viziunea constructorului , o greseala a cumparatorului ce sta cu usile si geamurile ferecate.

Maurer ca intr-o pastaie de mazare

Aici nu aducem nici un fel de acuze. Dar parca avem gura aurita. Astm-ul se trateaza cu ceva medicamente, dar acuza de mita? Procurorii DNA susțin că ceva este putred in tranzactiile aflate la baza ansamblului rezidențial Avantgarden 3 Brasov, dezvoltat de către Maurer Imobiliare, societate în spatele căreia se află omul de afaceri Simon Andreas Maurer, originar din Laslea, județul Brasov.Terenul de 100.000 de mp, pe care este dezvoltat ansamblul de 1.800 de apartamente, a fost achizitionat de firma lui Simon Maurer cu aproape 13 milioane de euro. Întreg terenul a fost cumparat de la interpușii și apropiații lui Daniel Maricuța, la aceea data primar al localitatii Selimbar. Maurer Imobiliare a primit apoi autorizația de construcție pentru primul bloc al ansamblului, la nici 25 de zile după eliberarea certificatului de urbanism, perioadă prea scurtă pentru a obține toate avizele necesare. La fel s-a întâmplat și în cazul celui de-al doilea bloc. Potrivit rechizitoriului intocmit de procurori, pentru că ar fi achizitionat teren la prețuri supraevaluate de la Maricuța, prin interpuși, Maurer ar fi beneficiat de protecție și de sprijin din partea grupării constituite în jurul primarului ( ce cunoscuta ni se pare metoda !). Mai mult decat atat, s-ar fi intervenit pe lângă firme private sau instituții de stat pentru ca dezvoltarea ansamblului să nu întâmpine probleme. Un BMW X6, cumparat de firma lui Maurer, a fost înmatriculat pe una deținută de Maricuța. Masina de lux este condusă de fiul primarului. Cam acestea ar fi petele negre din cv -ul Maurer. Cine este insa Maurer ? Acesta a plecat din România în Germania, împreună cu familia sa, când avea 16 ani. S-a intors si a intrat in imobiliare. In Cluj-Napoca a fost inceputul, în 2005, unde a construit 29 de apartamente. Apoi a crescut ca painea la dospit si a mizat pe Braşov, unde a demarat în 2009 proiectul complexului Avantgarden 3, ce prevedea dezvoltarea a peste 3.500 de locuinţe pe o suprafaţă de 18 hectare, valoare de proiect – 40 milioane euro.în trei etape. Apoi de la munte si-a indreptat ochii spre mare. Dupa problemele de constructie de la Brasov si cele penale in cazul Selimbar, suntem curiosi ce urmeaza la Constanta. Noi suntem aici. Insa, pentru a fi corecti am cerut si dezvoltatorului un punct de vedere. Pe care il reproducem integral mai jos.

Pozitie Maurer Imobiliare

În ceea ce privește construcția complexului Maurer Residence Constanța, Maurer Imobiliare dorește să facă următoarele precizări: „fiind menționate anumite probleme de la recepția apartamentelor de la Brasov (menționăm că nu am demarat niciun proiect în Oradea, această informație fiind falsă), proiectul din Constanța este demarat de o echipă nouă, autohtonă, care lucrează cu subcontractori noi și se concentrează constant pe calitatea construcțiilor, greșelile din trecut fiind lecții pentru prezent. Totodata, la Brasov, o parte considerabilă din probleme apărute au fost deja soluționate sau sunt în curs de soluționare, cu mențiunea că ne referim la problemele a căror rezolvare depindea de Maurer Imobiliare. Având în vedere că au trecut câțiva ani de la demararea proiectului din Brasov, nu mai putem discuta despre același tip de construcție, compania noastră îmbrățișând noutățile în domeniu și mizând pe îmbunătățirea produsului pe care îl oferim, la final, clientului. Tehnologia pe care o folosim este îmbunătățită constant, în pas cu noile apariții din domeniu și, atât în Brasov cât și în Constanța oferind cel mai bun raport calitate-preț, atât în ceea ce privește manopera, cât și materialele utilizate. De aceea, folosim termopane cu 7 camere si două foi de geam, perete gros și izolație de 10 cm, toate calitatea întâi, tocmai pentru a preveni orice situații neplăcute. Procedura complexului din Constanța presupune utilizarea acestor materiale de calitate superioară, însă, presupune și ca la predarea apartamentului clientul să mențină temperatura și umiditatea optime, conform normativelor. De asemenea, în ceea ce privește drumul de acces, acesta există deja, iar până la primele două blocuri care vor fi predate anul acesta este și asfaltat. În ceea ce privește ancheta pe care ați menționat-o, aceasta este în desfășurare, nefiind de competența noastră să oferim astfel de detalii în acest stadiu. Cu acestea incheiem un prim articol despre orasul din oras. Noi mergem in continuare pe periferie si asteptam sa vedem cursul bussinesului in epoca Fagadau.

Marius Stirbu

Cele mai citite

Domeniul afaceristului Secarea

Sa ai o vila impozanta pe masura averii, deja...

Programul casieriilor RAJA de Rusalii!

RAJA S.A. aduce la cunoștință consumatorilor din întreaga arie...

Cum arata un teren aflat in proprietatea Primariei

In proprietatea privata a Primariei regasim aproape 4.000 de...

Informare publică: Apă cu presiune scăzută în localitatea Valu lui Traian!

Astăzi – 18 iunie 2024, a survenit o avarie...

Fostul director financiar al CN APMC în vizită la APIA… Stelian Belu și sacoșa cu hârtii

A atins cel mai inalt prag profesional in 2009,...
spot_img

Pe aceeasi tema

Topicuri

Cum arata vila lui Nicu Halep – fratele Simonei

Familia Halep se afla in topul Forbes cu o...

Bucovala & compania

Singur la masa, e usor abatut si cam trist. Cand...

Parca ar fi in ,,Clanul Sicilienilor”

Cand se intalnesc (chiar daca s-au vazut si cu...

Modernizarea stației CF Valu lui Traian

CFR SA a primit cinci oferte la procedura de...

Si cand merge cu SUV-ul… Gigica este ,,Superior”

Exact asa este denumit varful de gama de la...

Terenul lui Felescu din centrul orasului

Proprietatea lui Mihai Felescu se afla la cativa pasi...

Noua masina a medicului Tudose Bogdan e una …veche

Tudose BogdanUn Corvette din 1990 a intrat in colectia...

Categorii populare

spot_imgspot_img