in

Craca de sub picioarele lui Comanescu

Imediat dupa mazilirea lui Tivilichi din functia de sef al administratiei portuare, prin APC si prin mediul portuar era la moda vorba cu bucuria nebunilor la acest gen de schimbari. Astfel de modificari ce survin dupa o perioada de prosperitate, nu aduc nimic bun, iar interimatul prelungit de la APC a dat peste cap tot ce insemna activitate in domeniu. Debarcarea unui director ca Ionescu putea fi sarbatorita cu artificii la acel moment, atat de angajatii APC-ului, cat si de toti ceilalti din zona portuara.

Gabriel Comanescu
Gabriel Comanescu

In cazul Tivilichi nu a fost vorba decat de niste orgolii. A unor persoane ce considerau ca au dreptul de a folosi oamenii ca niste simple marionete. Respectiv arhicunoscutul si mult prea bagat in seama milionar – Gabriel Comanescu . Nu zicem, dar unii chiar considera placut in a-si frange coloana vertebrala in fata lui – cel mai bun exemplu este Burlacu , cel propulsat din sindicalist in arivist pe leafa mare la CN APMC. Dar cum nimic nu este etern sub soare, nici macar sforile trase de Comanescu nu mai au efect. Beneficiind de sprijinul direct al lui Elena Petraşcu, secretar general la Ministerul Transporturilor, milionarul nostru a reusit o mica lovitura de stat prin schimbarea lui Tivilichi. Burlacu visa frumos, madam Serban era pe cai mari, Idu se gandea ca a aratat prietenilor ce poate face daca isi doreste, etc. Dar ce sa vezi, doamna Petrascu e pe punctul de a fi demisa de la Ministerul Transporturilor. Noul ministru Cuc a demarat deja procedura pentru eliminarea din organigrama a lui Petrascu Elena.

Elena Petrascu
Elena Petrascu

Astfel, principalul artizan al puciului de la APC, va cadea el insusi unei lovituri de stat. Comanescu isi vede naruite inca odata planurile de a conduce administratia portuara ca pe GSP-ul din portofoliu. Interesant de urmarit este si cariera lui Burlacu. Prin o autosuspendare din functia de presedinte al FNSP, doar pentru a castiga multi bani de la APC, plus un Comanescu care pierde din nou haturile din mana, cariera sindicalistului Burlacu e inecata in ceata. Si cand te gandesti ca la un moment dat, fostul presedinte de sindicat avea o promisiune din partea Elenei si a lui Gabriel, ca va urca in fotoliul de sef al CN APMC. Daca ar fi luat seama la felul in care Gabriel Comanescu se poarta cu proprii angajati, poate Burlacu ramanea linistit in biroul lui de la Poarta 2, iar zilele ii erau insorite printre muncitorii portuari. Comanescu se loveste acum de multe alte probleme, in special in zona afacerilor cu OMV-ul. Proprietarul Petrom nu are in planuri prelungirea contractului incheiat cu milionarul constantean. Colac peste pupaza : Tivilichi e in carti sa se intoarca la sefia CN APMC !

Marius Stirbu

Scris de Marius Stirbu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Ambitiile obscure ale unui afacerist mai putin cunoscut / Aeroportul Tuzla si vamuirea

Neputinta administratiei locale prezentata in presa din Anglia / Cazinoul este descris ca fiind o cladire înfricoșătoare