S-au chinuit cateva luni cu utilaje de gabarit depasit si tot nu au reusit sa demoleze cladirea integral. Mai mult decat atat, au abandonat santierul si din 2019 ne-am ,,procopsit” cu o ruina ce poate fi admirata cel mai bine, din portul Tomis. Vorbim aici de cladirea fostului Spital de Boli Venerice (functional in anii ’50 si ’60) si de investitorul Eugen Bogatu.
Nu stim exact itele afacerii prin care Bogatu a ajuns sa cumpere fostul spital si terenul aferent, dar cunoastem intentia lui de a ridica un imobil rezidential. Iar pentru asta a obtinut autorizatia de demolare, timp in care, picamerele au reusit sa crape si peretii caselor din jur. Oamenii si-au carpit gardurile si peretii zdruncinati, iar Bogatu, la randul lui, a stopat brusc investitia.
In acest moment, avem o imagine nu tocmai placuta pentru localnici si turisti. O ruina ce pare ca a aparut dupa cutremur. Si sta asa din 2019.
Imobilul 3S + P+2E a gazduit initial unitatea sanitara, apoi a devenit casa pentru 29 de familii si ultima oara se afla in proprietatea Intreprinderii Miniere Dobrogea. Cladirea situata pe strada Marcus Aurelius este in posesia firmei Inostrio Enterprises SRL respectiv a Danei Bogatu – sotia lui Eugen Bogatu. Fost director al Direcţiei Domenii Portuare din cadrul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime (CNAPM) Constanţa SA, acesta a fost trimis în judecată în 2011, alături de Baaklini Said, asociat şi administrator la SC Libarom Agri SRL, Adrian Chebuţiu, preşedinte al consiliului de administraţie şi director general al SC UCM Reşiţa S.A şi Coriolan Adrian Preda, director executiv al SC UCM Reşiţa SA. Potrivit procurorilor DNA, la data de 31 august 2010, ca rezultat al unei înţelegeri anterioare, SC UCM Reşiţa SA a emis o factură din care rezulta că ar fi vândut către SC Libarom Agri SRL un număr de patru motoare contra sumei totale de 250 milioane euro plus TVA.
Ban la ban trage
Dupa nume – Bogatu este – bogat. La Baile Tusnad are un teren intravilan de 2000 mp, la Babadag detine 2344 mp in localitate, in Murighiol – 500 mp, la Navodari in zona Hanul Piratilor are 2000 mp, iar la Eforie Sud detine doua parcele , una de 383 mp si cealalta de 513 mp, ambele pe strada Doctor Cantacuzino – peste drum de plaja Maidan. La Eforie Nord are 4 apartamente intr-un complex rezidential situat pe strada Tudor Vladimirescu, cu vedere directa la mare. In Constanta pe strada Pictor Tonitza detine o locuinta, iar la Sinaia are o vila situata pe strada Mihail Kogalniceanu.
In Bucuresti are resedinta intr-o vila moderna situata pe strada Carol Knappe. In Capitala mai are un apartament situat intr-un bloc vizavi de Inspectoratul de Stat in Constructii. La Constanta, pe strada Doinei la doi pasi de Tribunal, exista un imobil renovat ce apartine lui Eugen Bogatu, blocul fiind inchiriat unei institutii medicale. La capitolul societati comerciale, numele lui apare in actionariatul : SC Deluxe Construct SRL, SC Venid & Co, SC Turnuri SRL, SC Alma Hollyday SRL, SC Alma Clima SRL, SC TAR Decirom, SC Sea Container Services SRL, SC Container Clearance SRL, SC DolceVita Administrare SRL, SC Haras SRL, SC Andorra International SRL, SC Corex SRL, SC Act Turism SRL, SC Andaluza Cont SRL, SC F&J Container Services SRL, SC Multitrend SRL, SC Vitis SA, respectiv Inostrio Enterprises SRL – firma care construieste imobilul de pe malul portului Tomis. Mai detine 23 % din actiunile de la Comat Met SA. Bogatul este actionar si la Antibiotice Iasi, Banca Transilvania, Transgaz SA si la SSIF Broker Cluj. Relatii bune financiare le are cu patronul de la Cosena – Adolf Baclea. Cand are nevoie de cash – apeleaza la pusculita lui Baclea.
M.S