30.4 C
Constanța
luni, iulie 15, 2024

Cum a reusit Zizi Carasimu sa puna mana pe vila din strada Eminescu

Una din casele sic ale Constantei a ajuns in posesia lui Zizi Carasimu printr-o intreaga suveica – totul pentru a scapa de adevaratul proprietar. Vila este situata pe strada Eminescu, gard in gard cu palatul Samara si avand vedere directa la mare. Maria Zecu a ramas fara casa respectiva dupa o intreaga lucratura a lui Zizi. Mecanismul a fost pus la cale de falsi chiriasi-cumparatori de buna-credinta, intre care gasim pe Gheorghe Mihaies – fost primar. Alaturi de Mihaes si Carasimu in actiunea de deposedare a fost si fostul prefect Petre Chirobocea. Maria Zecu este cetatean roman si american, cu domiciliul in SUA, California, Riverside, Nicola Drive 1235. Aceasta a solicitat la sfarsitul anilor 90 restituirea imobilului proprietate personala, situat in Constanta, str. M. Eminescu nr. 5, compus din 560 mp teren si cladirea cu destinatie de locuinta P+1.

La aceea vreme, casa era ocupata in calitate de chirias, de un fost primar al Constantei, Gheorghe Mihaiesi (inca nu isi construise vila-bloc de pe strada Calarasi) si de alte doua persoane. Cei doi din urma au reusit sa cumpere o parte a imobilului, chiar in timp ce Zecu se afla in litigiu cu statul roman. Maria Zecu a dovedit ca este proprietara imobilului, cumparat cu actul de vanzare-cumparare autentificat sub nr. 479 din 26 martie 1943, transcris sub nr. 445 la Grefa Tribunalului Constanta. Imobilul a fost preluat prin inscrierea la pozitia 510 in listele anexe la Decretul nr.92/1950, pe numele ei si al sotului – Zecu Vanghele, cu nerespectarea identitatii adevaratului proprietar, a compunerii locuintei si a prevederilor actului normativ de nationalizare. Din actul de proprietate rezulta ca imobilul era bun propriu pe numele Zecu Maria, iar cladirea este formata din parter si etaj si nu din 12 apartamente cum a fost specificat in anexe. Asadar, imobilul nu intra sub incidenta nationalizarii. Zeca a emigrat legal imediat dupa nationalizare, si a obtinut cetatenia americana, nerenuntand la cea romana. In ciuda demersului legal pentru restabilirea proprietarului de drept, lucrurile au intrat pe un fagas potrivnic lui Zeca. Carasimu Zizi dorea imobilul si de aici toate au fost in zadar. Desi nu a avut calitatea de chirias, Zizi a obtinut, la 28 aprilie 2000, printr-un contract de vanzare-cumparare, doua camere si un hol la parterul imobilului, iar prin ordinul nr. 168 din 13.06.2000 al fostului prefect Chirobocea, „in conformitate” cu L.18/1991 a fost „improprietarit” cu 105 mp pe care a ridicat rapid o constructie D+P+1. Astfel a fost incalcata Legea 231/2000 care stipuleaza clar ca autorizatia de constructie nu se acorda decat pe baza unei declaratii pe raspundere proprie ca imobilul sau terenul nu sunt in litigiu. Pe 19 decembrie 2000, Primaria Constanta a intocmit procesul-verbal nr.108.514 prin care constata ca domnul Carasimu Zizi este contravenient pentru constructia ridicata pe terenul respectiv si este amendat cu sapte milioane lei vechi. Carasimu a obtinut apoi de la celalalt chirias inca o parte din imobil, dandu-i acestuia la schimb o proprietate in comuna Cumpana. Toate aceste instrainari au fost facute prin abuz si incalcarea legii, cu buna-stiinta, de catre toti cei care au participat la ele, intr-o calitate sau alta. Astfel, administratia locala prin adresa 7501 din 6 octombrie 2000 – catre Carasimu Zizi, atentioneaza ca imobilul este notificat ca fiind in litigiu, cu notificarea nr.10367 din 5 octombrie 1999 la Judecatoria Constanta, de catre Zecu Maria. Dosarul s-a plimbat insa pe la toate instantele, cu sentinte favorabile sau contra. Timp in care Zizi si-a vazut de treaba nestingherit. La adresa proprietatii ce apartine Mariei Zeca exista in acest moment doar documente inregistrate pe numele lui Zizi. Acesta din urma locuieste bine mersi acolo si se bucura de priveliștea oferita de un imobil furat.

Tot in zona , dar cativa metri mai sus pe strada Puskin, Carasimu mai detine o proprietate. Masinile de lux personalizate cu numele lui stau parcate pe strada.

Acesta a reusit in 2004 sa scoata in strada doi batrani ce locuiau in cladirea de pe strada Traian nr 41. Zizi a cumparat drepturile asupra cladirii de la mostenitori si apoi imediat i-a aruncat pe drumuri pe cei doi batrani ce locuiau acolo. Zizi a continuat in forta si a preluat apoi hotelul Forum din Costinesti.

Acesta a reusit afacerea după un contract în asociere în participaţiune, încheiat în 1999, cu BTT, afacere care a dus, printre altele, la condamnarea la închisoare, în prima fază, a şefului BTT de la acel moment, Liviu Vâclea. În 2002, BTT a încheiat o tranzacţie judiciară cu Zizi Carasimu, pentru 165.000 de dolari, prin care a recuperat hotelul. Tranzacţia nu a cuprins însă şi terenul de sub Forum, pentru că Primăria Costineştiului îl împroprietărise deja pe Zizi Carasimu cu terenul de sub hotel. Cazul e de notorietate.

Zizi a beneficiat la inceputul acestui an si de niste bani de la MAPN. Odata cu declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privata situate pe amplasamentul cazarmii 888 Mihail Kogălniceanu“, Ministerul Apărării Naţionale a virat in contul lui Carasimu – 143.333 lei pentru cei 55.000 mp de teren arabil extravilan pe care ii avea la Mihail Kogalniceanu.

M.S

Cele mai citite

O resedinta pe masura averii / Raica Mugurel a inceput modificarea vilei Cerchez din zona veche

Cea mai impozanta cladire din Peninsula a ajuns in...

Oil Terminal cu o noua infatisare

Sediul administrativ de pe Caraiman a fost renovat si...

In sfarsit a gasit o intrebuintare / Talpes Jr. dă spectacole in fosta Gradina Tomis

Prin SC Alt Trend MG, juniorul Talpes Giuliano a...

Ce masina conduce George Simion de la AUR

Banuitor si circumspect, asa il putem evalua pe seful...

O masina pe masura lui Gabriel Comanescu?

De obicei – se compenseaza ceva, atunci cand umbli...
spot_img

Pe aceeasi tema

Topicuri

Colectia de milioane! Masinile lui Odagiu, „bat” spre 2.500.000 Euro

Greu de crezut, dar colectia apartine unui afacerist local....

Odagiu defileaza cu Rolls Royce-ul Spectre pe Tomis

Epatare e putin spus. O masina ce poate ajunge...

Odagiu e prezent mereu la blocul de pe Primaverii

Isi parcheaza Bentley-ul peste drum, direct pe trotuar. In documentele...

Ce masina conduce George Simion de la AUR

Banuitor si circumspect, asa il putem evalua pe seful...

O masina pe masura lui Gabriel Comanescu?

De obicei – se compenseaza ceva, atunci cand umbli...

Bucovala & compania

Singur la masa, e usor abatut si cam trist. Cand...

Il puteti gasi mereu pe Grivitei

Fostul vice are un program previzibil. Mereu -  dimineata...

Categorii populare

spot_imgspot_img