in ,

Cum arata Liceul Navrom la sase ani de la preluarea de catre MApN

In 2018, Consiliul Local Constanța aproba,  transmiterea imobilului în care funcționează Liceul de Marină “Alexandru Ioan Cuza” către Ministerul Apărării Naționale. Clădirea și terenul au trecut astfel din domeniul public al municipiului Constanța în domeniul public al statului. Incepand cu 2019, urma ca acolo să fie redeschis,  Liceul Militar de Marină. Pentru renovarea cladirii si a anexelor, un an era considerat de ajuns.

Au trecut sase ani si nimic. Mai mult decat atat, fostul Liceu de Marina a fost lasat in paragina, cladirea, gardul, curtea, toate aratand jalnic. Gard care sta sa cada, copaci prabusiti si mormane de gunoaie, cam asta e tot ce se poate observa dupa sase ani de militarie.

Schimbarile ? Niste sarma ghimpata pe anumite portiuni ale gardului si cate un abțibild lipit pe poarta, atentionand trecatorii ca se afla langa un obiectiv militar.

Liceul de Marină fiinteaza acum pe Șoseaua Mangaliei, în locul Școlii nr. 15. O cladire renovata, o curte curata. In schimb, Colegiul Național Militar “Alexandru Ioan Cuza” administrat de MapN, pare a fi lasat intentionat in ruina. Si cand te gandesti ca o mana de soldati ar fi putut, cel putin, sa faca curatenie si sa dea cu putin var pe gard.

M.S.

Scris de Marius Stirbu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Unii fac treabă pe Valea Portului… Cu reciclarea in mijlocul orasului

Se oprește apa pe anumite tronsoane din cartierele Tomis II și Tomis III din mun. Constanța!