Sau mai bine : cum băltesc metrii pătrați de 600 euro. Bucureștiul are Rezervația naturală Văcărești, noi avem terenuri private ce își formează încet propriul microclimat. Una din cele mai vânate zone pentru investitori imobiliari a ajuns o Delta Dunării în miniatură. Prelungirea Bucovinei , colț cu Eroilor, era în top acum 10 ani.
Nume grele de la Bucovala până la Stanca (fostul vice de la CJC), sunt proprietari pe suprafețe de teren în buza plajei. Bossul de la Biochem, Constantin Chimişliu și-a cumpărat și el pământ la mal de mare în zona fostele garaje ale MApN.
Toți au vrut să dezvolte ansambluri rezidențiale pe multe etaje. Unii au reușit, cei care au luat spre bulevardul Mamaia. Cei care au vrut zona 0 cu vedere neîngrădită la mare, au tras un loz necastigator. Au încercat să obțină PUZ -uri dar natura s-a pus de-a curmezișul planurilor. Până de curând, prețul pe metrul pătrat cerut de diverși proprietari sau interpuși, ajungea la 600 de euro. Așa cum era parcelat , fiecare bucată ajungea cam la 300.000 euro. Apa din panza freatica are insa un debit puternic in zona si este foarte greu sa construiesti cand totul in jur este instabil. Așa că, de prin 2012 a inceput să prindă formă o micro-rezervatie naturală.
Apa provenind din panza freatica a găsit un loc propice sa se adune și imediat natura și-a intrat în drepturi. Stuful este des și sănătos. Există broaște și șerpi de apă, păsările cuibăresc și dacă nu ar exista nelipsitele gunoaie citadine, ai avea impresia că ești la pește în Delta. În fapt, esti la câteva sute de metri de bulevardul Mamaia. E greu de prevăzut ce se va întâmpla în zonă și dacă investiția imobiliara ar acoperi cheltuielile legate de consolidare a malului.
`
Chiar daca nu prea au ce face cu pamantul imbibat cu apa, zona este protejata cu garduri din tabla si semne ce te atentioneaza sa nu cumva sa calci pe acolo.