37.4 C
Constanța
luni, iulie 15, 2024

Curtea de Conturi impinge RADEF-ul sa rentabilizeze patrimoniul / Fostul Cinema Popular poate scapa de cei care il vor club

Aflat in curtea RADEF – Regia Autonoma de Distribuție și Exploatare a Filmelor, Popular – unul din cinematografele emblema a Constantei, isi poate regasi vocatia. Intrat in vizorul unor apropiati ai lui Radu Mazare, fostul cinema Popular isi pregatea in 2018 intrarea in randul cluburilor de fite. S-a lucrat la foc continuu timp de un an . Interiorul fiind amenajat si pregatit sa primeasca la ceas de noapte ,,crema” orasului. Intrat pe mana unei domnisoare aflata mult timp in gratiile lui Mazare, cinematograful Popular – sau clubul de acum, isi anunta clientii in februarie 2018 ca vor putea ciocni o cupa de sampanie de Valentine’s Day. Nu a fost sa fie. Curtea de Conturi tocmai pornise un amplu control la RADEF. Punctul slab al investitorilor era tocmai lipsa proiectiilor de film. In contractul de inchiriere se stipula clar un numar de ore ce erau dedicate proiectiei de filme in interiorul cladirii.

In fapt, nu s-a tinut cont cam de niciun punct al contractului de inchiriere. Dar la vremea incheierii contractului era tabu sa comentezi ceva de vreun afacerist-prieten de-a lui Mazare. Revenind la Curtea de Conturi, auditul efectuat anul trecut la RADEF a identificat ca deficienţă elaborarea şi fundamentarea proiectului de buget propriu. Rezultatele inventarierii nu au fost înregistrate în contabilitate, RADEF nu a efectuat reevaluarea tuturor activelor de natura construcţiilor, fapt ce a dus la denaturarea situaţiilor financiare. Astfel, cele 120 de săli şi grădini de spectacol cinematografic(aici regasindu-se si Popular), precum şi alte construcţii cu utilitate administrativă, în valoare de 30.966.000 de lei, evidenţiate în contabilitatea entităţii, sunt înregistrate fie la valoarea istorică, fie la valoarea reevaluată, denaturând soldul final al grupei de active fixe corporale. S-a mai constatat că inventarierea tuturor elementelor de natura activelor, datoriilor şi capitalurilor proprii a fost făcută formal. Regiei îi este recomandat sa extindă verificările asupra tuturor contractelor de închiriere şi asociere în participaţiune derulate şi recuperarea debitelor cu încadrarea în termenul legal de prescripţie, precum şi analiza cauzelor care au determinat acumularea debitelor şi, după caz, stabilirea persoanelor responsabile. Si aici ajungem din nou la Popular – cinema-ul ce nu vrea sa capituleze. Verificarile pe contractul de inchiriere ar putea duce la rezilierea intelegerii . Consiliul Judetean Constanta isi doreste sa repete la Popular ce a reusit la Republica. Mentinerea atat a activitatii de cinema cat si organizarea de evenimente culturale. RADEF este entitate publică – regie autonomă, cu personalitate juridică, finanţată din venituri proprii, funcţionând sub autoritatea Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale. Până în anul 1990, RADEF a deţinut 600 de săli de cinema.

Marius Stirbu

Cele mai citite

O resedinta pe masura averii / Raica Mugurel a inceput modificarea vilei Cerchez din zona veche

Cea mai impozanta cladire din Peninsula a ajuns in...

Oil Terminal cu o noua infatisare

Sediul administrativ de pe Caraiman a fost renovat si...

In sfarsit a gasit o intrebuintare / Talpes Jr. dă spectacole in fosta Gradina Tomis

Prin SC Alt Trend MG, juniorul Talpes Giuliano a...

Ce masina conduce George Simion de la AUR

Banuitor si circumspect, asa il putem evalua pe seful...

O masina pe masura lui Gabriel Comanescu?

De obicei – se compenseaza ceva, atunci cand umbli...
spot_img

Pe aceeasi tema

Topicuri

Colectia de milioane! Masinile lui Odagiu, „bat” spre 2.500.000 Euro

Greu de crezut, dar colectia apartine unui afacerist local....

Odagiu defileaza cu Rolls Royce-ul Spectre pe Tomis

Epatare e putin spus. O masina ce poate ajunge...

Odagiu e prezent mereu la blocul de pe Primaverii

Isi parcheaza Bentley-ul peste drum, direct pe trotuar. In documentele...

Ce masina conduce George Simion de la AUR

Banuitor si circumspect, asa il putem evalua pe seful...

O masina pe masura lui Gabriel Comanescu?

De obicei – se compenseaza ceva, atunci cand umbli...

Bucovala & compania

Singur la masa, e usor abatut si cam trist. Cand...

Il puteti gasi mereu pe Grivitei

Fostul vice are un program previzibil. Mereu -  dimineata...

Categorii populare

spot_imgspot_img