37.4 C
Constanța
luni, iulie 15, 2024

Dreapta Unită acuză BEC de comiterea unui nou abuz împotriva Diasporei. Decizia a fost contestată în instanță

Biroul Electoral Central a decis pe 30 aprilie 2024, la cererea și cu votul PSD, că alianța Dreapta Unită (USR, PMP, Forța Dreptei) poate avea un singur reprezentant în Biroul Electoral pentru Secțiile de Votare din Străinătate (BESVS). Este un nou abuz al Biroului Electoral Central, un caz unic, fiind singura circumpscripție unde legea se aplică așa cum vrea PSD, diferit față de județele din țară, acolo unde fiecare partid din alianță are câte un reprezentant, separat. PMP a contestat decizia în instanță.

Pe 30 aprilie, BEC la solicitarea PSD, a impus standarde diferite în birourile secţiilor de votare din străinătate şi din ţară. Am cerut instanţei să anuleze această decizie şi să impună o practică unitară. Actualele alegeri ar fi trebuit să se desfăşoare într-un mod corect, transparent şi fără interferenţe. Însă, actualul guvern a pregătit întregul proces electoral cu scopul principal de a lovi în opoziţie, în Dreapta Unită şi, în special, în PMP. Practic, stânga vrea să controleze tot procesul electoral, iar noi să avem un singur reprezentant. Trebuie să veghem cu toţii pentru a preveni o fraudă pe care o pregătesc pentru 9 iunie. Dreapta Unită a fost eliminată de pe buletinele de vot la cererea PSD. Tot la cererea PSD au faultat Dreapta Unită în secţiile de vot din străinătate. Spun cu toată răspunderea că această ordonanţă de organizare a alegerilor, Ordonanţa Greblă – pentru că el este autorul – a avut un singur obiectiv: eliminarea PMP din organizarea procesului electoral„, a declarat preşedintele PMP, Eugen Tomac.

Avem o Românie dincolo de granițele României, iar românii din Diaspora sunt la fel de români ca și cei din orice județ din România. Dubla măsură a Biroului Electoral Central, încercând să îngreuneze votul românilor din străinătate, este dovada unui nou abuz împotriva Diasporei, care contează pentru PSD și PNL doar la alegeri”, afirmă deputatul USR de Diaspora, Iulian Lorincz.

Decizia BEC a fost deja atacată în instanță pentru că ceea ce face PSD prin BEC este să restrângă dreptul partidelor de a-și desemna membri în Secțiile de Votare din Străinătate și să facă procesul de vot mai dificil. Este din ce în ce mai clar că lipsa de respect faţă de români este în ADN-ul PSD-ului și răbufnește, periodic, sub diverse forme.

În urmă cu câteva săptămâni, decizia Guvernului de a nu oferi posibilitatea românilor din afara granițelor țării să voteze prin corespondență și pe durata a două zile nu a fost o excepție, ci un gest premeditat. Abuzul continuă prin decizia Biroului Electoral Central care, cu votul PSD, a decis că Alianța Dreapta Unită poate avea un singur reprezentant în Biroul Electoral pentru Secțiile de Votare din Străinătate.

Este absolut inacceptabil modul în care PSD și PNL își tratează cetățenii care s-au văzut nevoiți să ia decizia grea și dureroasă de a părăsi țara. Dispreț, lipsă de respect și nepăsare. Acesta este mesajul pe care-l transmit aceste partide de ani de zile pentru românii din străinătate.

Cele mai citite

O resedinta pe masura averii / Raica Mugurel a inceput modificarea vilei Cerchez din zona veche

Cea mai impozanta cladire din Peninsula a ajuns in...

Oil Terminal cu o noua infatisare

Sediul administrativ de pe Caraiman a fost renovat si...

In sfarsit a gasit o intrebuintare / Talpes Jr. dă spectacole in fosta Gradina Tomis

Prin SC Alt Trend MG, juniorul Talpes Giuliano a...

Ce masina conduce George Simion de la AUR

Banuitor si circumspect, asa il putem evalua pe seful...

O masina pe masura lui Gabriel Comanescu?

De obicei – se compenseaza ceva, atunci cand umbli...
spot_img

Pe aceeasi tema

Topicuri

Colectia de milioane! Masinile lui Odagiu, „bat” spre 2.500.000 Euro

Greu de crezut, dar colectia apartine unui afacerist local....

Odagiu defileaza cu Rolls Royce-ul Spectre pe Tomis

Epatare e putin spus. O masina ce poate ajunge...

Odagiu e prezent mereu la blocul de pe Primaverii

Isi parcheaza Bentley-ul peste drum, direct pe trotuar. In documentele...

Ce masina conduce George Simion de la AUR

Banuitor si circumspect, asa il putem evalua pe seful...

O masina pe masura lui Gabriel Comanescu?

De obicei – se compenseaza ceva, atunci cand umbli...

Bucovala & compania

Singur la masa, e usor abatut si cam trist. Cand...

Il puteti gasi mereu pe Grivitei

Fostul vice are un program previzibil. Mereu -  dimineata...

Categorii populare

spot_imgspot_img