in

Dupa ce a vandut United Shipping – Felescu si-a ridicat un adevarat palat

Atipic pentru cei cu bani, Felescu nu si-a ridicat vila nici in centrul orasului si nici pe malul lacului sau a marii. A construit un domeniu imens in Km 4 la intrarea in cartierul Poarta 6.

Primul lucru care iti sare in …. urechi este zgomotul pe care il auzi si cand treci pe langa Mc Donald’s – ciripituri de pasari si sunetul distinct al uliului porumbar. Atat cei de la Mc Donald’s cat si Felescu – acasa, vor sa scape astfel de porumbei. Tipatul uliului porumbar repetat la fiecare minut sperie porumbeii. In acelasi timp, este si al naibii de stresant sa auzi non-stop acel zgomot. Vecinii s-au obisnuit probabil cu uliul porumbar virtual. Mihai Felescu a semnat în 2014 una dintre cele mai mari tranzacţii din agrobusinessul local prin vânzarea unui terminal de cereale în portul Constanţa către chinezii de la Cofco. Ieşirea din acţionariatul USA a fost evaluată la acea dată de industrie la peste 100 milioane de euro, una dintre cele mai mari tranzacţii semnate de antreprenori români implicaţi în sectorul agricol. Felescu a reintrat apoi în business-ul cu cereale printr-un IFN în care a pus iniţial capital de aproape un milion de lei. Impreună cu Răzvan Stoica – au pus bazele societăţii financiare nebancare Agrilend IFN, înregistrată în Capitală şi încearcă acum să vină pe piaţă cu produse de creditare pentru fermieri. Creditarea în agricultură, chiar dacă are o pondere redusă în totalul creditării corporate, de doar 6 %, a înregistrat în ultimii ani printre cele mai ridicate rate de creştere la nivelul împrumuturilor. Soldul creditării în agricultură a ajuns anul acesta la 13,5 miliarde lei. Felescu are si o cladire de birouri si apartamente pe Lahovary, in fapt, imobilul fiind la vedere mai mult pe partea strazii Cuza Voda (vizavi de magazinul Tomis).

Vila opt – in fapt un bloc cu doua etaje , parte interbelic –parte cladire moderna de sticla. Masina Mercedes G_Klasse 63 AMG este parcata mereu in fata biroului de la parterul cladirii de pe Lahovary.

In genere, masina de teren este condusa de sotia lui Felescu. Interesant insa – in blocul respectiv locuieste si ,, capul “ Bisericii Baptiste – Nicolae Omut.

M.S

Scris de Marius Stirbu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

A fost odată omul poveste, Mamaia Maria!

Vila lui Rasnoveanu