in ,

După cinci ani / Oamenii încă se întreabă unde este gardul viu din parcul Primăriei

Au trecut aproape cinci ani de la finalizarea lucrarilor si …nimic. Parcul in sine trebuia sa fie delimitat pe exterior prin gardul viu (de obicei se planta Tuia – usor de tuns si intretinut). Dar, toate aleile erau prinse in proiect. Din cele aproximativ 3 milioane de euro primiti de Mobitom SA in 2017 pentru reabilitarea parcului, 100.000 de euro au fost cheltuiți pentru ”amenajări dendrologice”.

Primăria Constanța a plătit acești bani pentru ca în Parcul Arheologic să fie plantați arbuști, copaci și spații verzi de toate felurile. In graficul de execuție al lucrărilor este menționat următorul lucru: ”Gard viu, 1280 m”. Asta înseamnă că, astăzi, în parc ar trebui să existe 1,2 km de ”gard viu” proaspăt. Pe teren, nu exista nici macar 10 metri de gard viu.

Exista cateva palcuri, pe partea cu bulevardul Ferdinand – ramasite insa a gardului viu original plantat pe vremea lui Ceausescu. In rest, aleeile nu au o tufa de gard viu. Cei 1,2 km de arbusti – probabil doar in acte ii putem gasi. O suta de mii de euro – profit curat pentru Mobitom, lasand la o parte restul sumei de 2.9 milioane de euro.

Nici in 2017, nici in 2022, nimeni nu cauta – unde a ajuns gardul viu de 1,2 km. Societatea Mobitom SA a fost înregistrată în anul 1991, în municipiul Constanța. Conform Registrului Comerțului, acționarul societății este SC Five-Holding SA. Administratorii societății sunt Ciuceanu Valentin, Boroş Valentin si David Șișu.

M.S.

Scris de Marius Stirbu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Informare publică: Lipsă apă în cartierele Abator, Km 4, Poarta 6 și zona Scafandri din Constanța!

Nicolae Halep a demolat cafeneua SH Cafe