in

Expoziția Dulce / Creator de Cofeturi-Alexandra Cazacu

Astăzi, 8 septembrie 2020 debutează experiența dobrogeană„Expoziția Dulce. Creator de cofeturi-Alexandra Cazacu” sub forma unei expoziții, imagini ale dulciurilor create de Alexandra Cazacu. Expoziția Dulce va putea fi vizionată integral pe simezele virtuale ale Galeriei de Artă „Virgil Coman” https://www.facebook.com/Galeria-de-Arta-Virgil-Coman-1889146844434561/.

Alexandra Cazacu, o tanără pe cat de frumoasă pe atat de talentată în ale cofetăriei, ambițioasă, muncitoare, în continuă căutare și formare în domeniu a devenit cunoscută în spațiul public odată cu apariția platformei online a Țăranilor Dobrogeni și a platformei dedicate dulciurilor, Cofetărie și patiserie dobrogeană. În cațiva ani s-a transformat într-un varf de lance al cofeturilor, publicul iubindu-i delicioasele creații. Deseori pornește de la rețete consacrate în timp amprentandu-le cu stilul propriu și cu ingrediente de cea mai bună calitate.

Alexandra Cazacu afirmă „ Cam așa s-ar traduce la mine respectul pentru clienți, calitate și transparență. Folosesc o mie de păstăi de vanilie în câteva luni, frișcă franțuzească, ciocolata, de fiecare data cea mai buna, cacao despre care se spune ca e cea mai bună din lume, de pe singurele plantații de cacao din Venezuela și Cuba. Cei care mă cunosc știu deja asta, cei care nu mă cunosc sunt invitați să o facă. Pun mul suflet în ceea ce fac, depun un efort intens, asigur calitate și un „ tablou” demn de admirat și savurat”.

Dr. Laura Stroe, inițiator Experiențe Dobrogene și președinte Asociația Culturală Wild Art spune că „ Am descoperit-o pe Alexandra Cazacu acum patru ani, printre multitudinea de oferte ale Țăranilor Dobrogeni. Mi-au plăcut prăjiturile ei și îmi amintesc prima mea interacțiune cu ea și creațiile sale. O cutie dichisită cu bucăți de ciocolată de casă, îmbietoare și delicioase, decorate cu fire mov de lavandă. De admirat sau de mancat, asta m-am întrebat atunci…Apoi totul a devenit o istorie frumoasă pană astăzi, cand m-am gandit că Alexandra Cazacu este chiar mai mult decat crede ea, este o creatoare de cofeturi și în viziunea mea o vad un fel de Gustav Klimt al cofetăriei.
Deși acum este deprinsă cu variate tehnici ale cofeturilor, Alexandra Cazacu nu a părut ca având stângăcia unui începător nici măcar cand era începătoare în ale dulcegăriilor.

Dacă ar fi să vorbesc despre prăjiturile sale ca despre veritabile creații, aș spune că stilul grafic, cromatica și gustul au starnit aclamații dar și controvers. Alexandra Cazacu poate fi consemnată ca o adevărată creatoare de cofeturi, un artist ce a deschis drumul către o cofetărie a alegoriilor fermecător de poetice, mai mult sau mai puțin înțelese dar cu un gust remarcabil subtil și intens în același timp.
Cine vrea să o cunoască pe Alexandra Cazacu să-i privească atent creațiile, să le savureze întai cu ochii apoi să-și desfete papilele gustative, să afle astfel cine este. Pentru că o asemăn în creațiile sale dulci cu cele ale ale artistului Gustav Klimt, cred despre ea, la fel cum se credea despre marele artist că se poate număra printre artiştii (cofetari) care nu mai sunt supuşi modei, fascinând orice privitor sau degustător”.

Grafica pentru „Expoziția Dulce. Creator de cofeturi-Alexandra Cazacu” este realizată de artistul vizual Zoița Nicoleta Panciu, colaborator și curator al Galeriei de Artă „Virgil Coman”.

„Expoziția Dulce. Creator de cofeturi-Alexandra Cazacu” este promovată de Experiențe Dobrogene, 101știri.ro, Culturaconstanta.ro și Constanțaculturală.ro.

Scris de Marius Stirbu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Legea pune la colț Partidul Ecologist

Festivalul de la Mamaia va renaște