La Far, o locatie cunoscuta de toti cei care vor un punct de reper. Se vor implini in curand 60 de ani de la inaugurarea Farului de Aterizare, asa cum este el denumit tehnic. Constructia Farului de aterizare a inceput in anul 1958, iar la inceputul anilo ‘60 a avut loc inaugurarea respectivului obiectiv. In acea vreme, in zona nu existau parcuri, blocuri sau bulevarde mari, zona fiind plina de case vechi si gradini. Farul este asezat in punctul φ = 44º09’29” N, λ = 28º37’49” E si are o inaltime de 58 de metri.
Are o lumină albă cu grup de două sclipiri, perioada 29,8 s, vizibilitate 24 Mm, direcţia luminii 360º. Farul emite o lumina alba, cu grup de doua sclipiri, pe perioada de 29.8 secunde. Directia luminii este de 360 de grade, iar lumina focului se ridica la inaltimea de 87 de metri deasupra nivelului marii. In interior exista o scara in forma elicoidala care are 259 de trepte. Lumina farului este vizibila de la o distanta de pana la 24 de mile marine.Turnul farului este piramidal, de culoare albă din beton, având în vârf o cupolă albastră în formă de piramidă cu vârful în jos. In 2005, constructia a fost renovata in totalitate, atunci fiind si aplicat stratul de vopsea alba, inlocuind astfel culoarea gri data de cimentul aplicat. Până în 2010, calea marinarilor era luminată de o lentila ruseasca , care cântărea jumătate de tonă. Acum, exista un mecanism mult mai mic, fabricat în Noua Zeelandă. In timp au existat si ceva probleme.
În 1977, la cutremur, oscilaţia a fost atât de mare încât postamentul capului de far s-a smuls din pardoseală. Farul din Constanța, administrat de Direcția Hidrografică Martimă are grijă ca navigația pe Marea Neagră să se desfășoare fără risc. De-a lungul litoralului românesc sunt 7 faruri mari de aterizare și 6 faruri mici, montate la intrarea în port. Farul de aterizare din orasul Constanta este cunoscut drept cea mai sigura metoda de ghidare a navelor care intra in Portul Constanta. Tot in Farul de aterizare este instalat si Radiofarul Constanta. Acest radio-far este parte dintr-un grup de patru faruri asemanatoare aflate in jurul Marii Negre. Celelalte trei sunt Nos Emine, Nos Kaliakra si Maslen Nos.