in

Fler de afacerist / Complex  de  birouri şi apartamente  pe terenul  Cuget Liber              

*Gheorghe Bosanceanu  are în zonă tipografia şi birourile cotidianului Cuget Liber

Nu degeaba este  unul  din cei mai avuţi oameni din Dobrogea,  iar  noua afacere  planuită  il  introduce şi in zona construcţiilor. Gheorghe Bosanceanu  a descoperit o  ocazie pe care nu o irosește. În mediul afacerilor imobiliare se vehiculează din ce în ce mai serios faptul că va apărea un nou complex de birouri si apartamente construit exact pe terenul trustului Cuget Liber. O zonă ce se pretează perfect  pentru office având în vedere faptul că e la doi pași de Gară  si de portul Constanța. Indiferent că se va axa pe apartamente sau birouri, le poate considera deja vândute la cât se caută spațiile office. În acest moment  pe terenul respectiv se află tipografia trustului media Cuget Liber precum și birourile cotidianului cu acelasi nume. Pentru că asistăm la moartea printului si mutarea informației pe online, o tipografie  e  destul de greu de întreținut dacă se rezumă la  câteva  comenzi pentru bonuri de masă, pliante  sau tipărirea propriului ziar. Cotidianul Cuget Liber este un proiect de suflet al lui Gheorghe Bosanceanu si nu va renunța la el după cât sa chinuit să îl preia la începutul anilor 2000.

Probabil vă exista doar o restrângere a spațiului în care trustul îşi desfăşoară activitatea. Nu este exclus  să se mute chiar în noul spațiu construit. Gheorghe Bosanceanu este unul dintre cei mai avuti dobrogeni. Cea mai mare afacere a sa este Șantierul Naval Constanța, o unitate in care muncesc  2000 de oameni. Bosânceanu a intrat în posesia pachetului majoritar de acțiuni în anul august 2002, prin firma Resource International, cu sediul în Insulele Marshall. Privatizarea a fost atacată, la vremea respectivă, de către o parte a presei. Principala acuză care i s-a adus este faptul că, înainte de privatizare, prețul acțiunilor a fost diminuat serios, iar datoriile pe care șantierul le avea către buget au fost stinse din creion. Pe lângă afacerea propriu-zisă, Bosânceanu a intrat în posesia terenului de 744.000 de metri pătrați din Portul Constanța, aferent șantierului. Insa, spre deosebire de alți investitori, care au cumpărat  fabrici și le-au vândut la fier vechi, Bosânceanu a dezvoltat afacerea. Ca un fapt mai pitin obisnuit, in octombrie 2012,  Basescu  i-a acordat  prietenului Bosanceanu  Ordinul ”Meritul Industrial şi Comercial” în grad de Mare Ofiţer  “pentru contribuţia deosebită la dezvoltarea economică şi creşterea prestigiului României în domeniul construcţiei, întreţinerii şi exportului de nave”. Histria Shipmanagement, firma pe care o controlează, are în portofoliu nouă vapoare.

 

Asta îl face cel mai mare armator din România și unul dintre cei mai bogați români cu o avere estimată între 140 și 145 de milioane de euro. Cotidianul pe care il patronează are şi el o istorie interesanta. Apărut sub denumirea de Dobrogea Nouă  intre 1948 si 1989, Cuget Liber este cel mai vechi ziar din Dobrogea. Trustul de presă , editor al cotidianului Cuget liber, are ca obiect de activitate; editură, tipografie, tichete de masă şi difuzare presă.

Scris de Marius Stirbu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Fantasio era să ajungă cazinou

Borcanul cu miere  pe  terminate / Pilotajul intră în normalitate