in

Fost etalon al bunului gust / Hotelul Palace a ajuns o ruina

Au ajuns sa dea cu var peste crapaturile din zid si peste balcoanele prabusite. Totul pentru a masca degradarea tot mai accentuata in care se afla unul din hotelurile de marca ale orasului. Copacii au inceput sa creasca direct in balcoanele cladirii.

Hotel Palace este amplasat in zona istorica a Constantei, la cativa pasi de Portul Tomis si faleza Cazinoului. Inaugurat in anul 1914, Hotelul Palace reprezenta la acea vreme una dintre cele mai moderne unitati de cazare din tara noastra si se adresa turistilor romani si straini care veneau pe litoral. Hotelul s-a redeschis in anul 2006 dupa ce a trecut prin lucrari de renovare, in fapt mai mult peticeli. Cladirea este structurata in trepte, avand 4 etaje pe fatada frontala si 6 pe partea dinspre mare.

In interiorul sau se afla 99 de camere de tip single, double si garsoniere. Din pacate, in acest moment, hotelul arata ca o cladire abandonata cu curtea plina de gunoaie. Totusi, Palace este promovat ca fiind hotel aflat in programul Vacanta fara Riscuri pe un site specializat! Privind imaginile ne putem da seama ca nimeni nu se poate caza in asa stabiliment. Neoficial, actualul proprietar incearca cu disperare sa vanda cladirea. Ion Ilie din Bucuresti este sotul nepoatei avocatului Toma Boata , cel care a cumparat hotelul in anul 1928.

Ilie sustine ca nu mai poate acoperi cheltuielile hotelului si din 2018 tot incearca sa il vanda, fara succes insa.

M.S

Scris de Marius Stirbu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Discutii pentru inglobarea ACN in cadrul CN APMC

Locomotiva ,,Oil Terminal” aduce un plus de culoare Garii CFR