Putin spus controversat. George Dragoș Teodorescu este un afacerist care invarte multe si in fapt, la vedere, nimic. Oficial, a fost la ,,adapostul” firmei de crewing Fastra Marine Services SRL. Domeniul de activitate principal al companiei fiind reprezentat de „activități ale agențiilor de plasare a forței de muncă“. Mai pe inteles, gasea de munca marinarilor romani. Contra unui comision. Printre multe alte firme de acest gen, Fastra nu putea imbogati pe nimeni. Nici pe George Dragos Teodorescu. Il gasim insa prin zona terenurilor retrocedate. Nu stim in amanunt genul de afaceri pe care le-a avut in anturajul lui Mazare, dar printre cele mai noi cauze înregistrate la Constanța se numără și dosarul civil cu numărul 3769/212/2021. Astfel, reclamanții George Dragoș Teodorescu și medicul Roxana Viorica Teodorescu i-au dat în judecată pe pârâții Cristi Borcea, Georgică Giurgiucanu, Geta Săvulescu, Oana Giurgiucanu și Mihai Camboianu, dar și compania Habitat și Ambient SA. Obiectul cauzei este „revendicare imobiliară ridicare sechestru asigurător“. Nu intram in amanunte.
Vorbim aici de achizitiile marca Teodorescu. Una din cele mai frumoase cladiri din Constanta a ajuns in posesia afaceristului. In acelasi rand de cladiri, unde regasim Biserica Greaca si Teatrul Elpis, exista si vila mediteraneana, imobil cu vedere directa la mare. Lucru ce atarna greu in zona imobiliara. Teodorescu poate sta linistit ca nimeni nu ii va ridica vreun bloc in fata, valea plajei Modern, cel putin in zona respectiva, fiind ,,curata” pe partea cu revendicari sau autorizatii de construire. Exista insa un impediment major. Frumusetea zonei este afectata de deplasarea malului. Biserica Greaca a solicitat studii geotehnice si geofizice, dupa ce au fost descoperite fisuri in fundatia lacasului de cult. Casele de pe aceiasi linie, prezinta semne clare de deplasare a malului. Intr-un caz, gardul din spatele unui imobil a plecat deja la vale antrenand si o bucata din curte. Deci – semne proaste. Teodorescu este decis insa sa investeasca in zona.
Teodorescu a cerut Muzeului de Arheologie sa efectueze sapaturi in situl de pe strada Aristide Karatzali. Astfel, Cliante si alti trei specialisti de la muzeu sau apucat cu sarg de treaba. Cu siguranta vor exista descoperiri arheologice importante. La cativa metri de proprietatea lui Teodorescu, un alt santier ce trebuia sa se transforme intr-o vila, a ramas la stadiul de cercetare arheologica dupa descoperirea unei locuinte datand din epoca romana.
Acum, fara a fi carcotasi, stim sigur ca se poate obtine aprobare de construire, chiar daca se gaseste un vestigiu important. Sistemul este corupt si de multe ori, piese importante au disparut inainte de a fi inregistrate. Solicitarea pentru efectuarea de sapaturi arheologice arata insa un lucru ; Teodorescu se apuca de o fundatie. Iar asta inseamna disparitia vilei interbelice si aparitia unei cladiri noi. Probabil cu ceva etaje pentru maximizarea profitului.
M.S