26.4 C
Constanța
vineri, iunie 21, 2024

George Dragoș Teodorescu este cel care a cumparat vila mediteraneana de langa Biserica Greaca

Putin spus controversat. George Dragoș Teodorescu este un afacerist care invarte multe si in fapt, la vedere, nimic. Oficial, a fost la ,,adapostul” firmei de crewing Fastra Marine Services SRL. Domeniul de activitate principal al companiei fiind reprezentat de „activități ale agențiilor de plasare a forței de muncă“. Mai pe inteles, gasea de munca marinarilor romani. Contra unui comision. Printre multe alte firme de acest gen, Fastra nu putea imbogati pe nimeni. Nici pe George Dragos Teodorescu. Il gasim insa prin zona terenurilor retrocedate. Nu stim in amanunt genul de afaceri pe care le-a avut in anturajul lui Mazare, dar printre cele mai noi cauze înregistrate la Constanța se numără și dosarul civil cu numărul 3769/212/2021. Astfel, reclamanții George Dragoș Teodorescu și medicul Roxana Viorica Teodorescu i-au dat în judecată pe pârâții Cristi Borcea, Georgică Giurgiucanu, Geta Săvulescu, Oana Giurgiucanu și Mihai Camboianu, dar și compania Habitat și Ambient SA. Obiectul cauzei este „revendicare imobiliară ridicare sechestru asigurător“. Nu intram in amanunte.

Vorbim aici de achizitiile marca Teodorescu. Una din cele mai frumoase cladiri din Constanta a ajuns in posesia afaceristului. In acelasi rand de cladiri, unde regasim Biserica Greaca si Teatrul Elpis, exista si vila mediteraneana, imobil cu  vedere directa la mare. Lucru ce atarna greu in zona imobiliara. Teodorescu poate sta linistit ca nimeni nu ii va ridica vreun bloc in fata, valea plajei Modern, cel putin in zona respectiva, fiind ,,curata” pe partea cu revendicari sau autorizatii de construire. Exista insa un impediment major. Frumusetea zonei este afectata de deplasarea malului. Biserica Greaca a solicitat studii geotehnice si geofizice, dupa ce au fost descoperite fisuri in fundatia lacasului de cult. Casele de pe aceiasi linie, prezinta semne clare de deplasare a malului. Intr-un caz, gardul din spatele unui imobil a plecat deja la vale antrenand si o bucata din curte. Deci – semne proaste. Teodorescu este decis insa  sa investeasca in zona.

 

Teodorescu a cerut Muzeului de Arheologie sa efectueze sapaturi in situl de pe strada Aristide Karatzali. Astfel, Cliante si alti trei specialisti de la muzeu sau  apucat cu sarg de treaba. Cu siguranta vor exista descoperiri arheologice importante. La cativa metri de proprietatea lui Teodorescu, un alt santier ce trebuia sa se transforme intr-o vila, a ramas la stadiul de cercetare arheologica dupa descoperirea unei locuinte datand din epoca romana.

Acum, fara a fi carcotasi, stim sigur ca se poate obtine aprobare de construire, chiar daca se gaseste un vestigiu important. Sistemul este corupt si de multe ori, piese importante au disparut inainte de a fi inregistrate. Solicitarea pentru efectuarea de sapaturi arheologice arata insa un lucru ; Teodorescu se apuca de o fundatie. Iar asta inseamna disparitia vilei interbelice si aparitia unei cladiri noi. Probabil cu ceva etaje pentru maximizarea profitului.

M.S

Cele mai citite

Domeniul afaceristului Secarea

Sa ai o vila impozanta pe masura averii, deja...

Programul casieriilor RAJA de Rusalii!

RAJA S.A. aduce la cunoștință consumatorilor din întreaga arie...

Cum arata un teren aflat in proprietatea Primariei

In proprietatea privata a Primariei regasim aproape 4.000 de...

Informare publică: Apă cu presiune scăzută în localitatea Valu lui Traian!

Astăzi – 18 iunie 2024, a survenit o avarie...

Fostul director financiar al CN APMC în vizită la APIA… Stelian Belu și sacoșa cu hârtii

A atins cel mai inalt prag profesional in 2009,...
spot_img

Pe aceeasi tema

Topicuri

Cum arata vila lui Nicu Halep – fratele Simonei

Familia Halep se afla in topul Forbes cu o...

Bucovala & compania

Singur la masa, e usor abatut si cam trist. Cand...

Parca ar fi in ,,Clanul Sicilienilor”

Cand se intalnesc (chiar daca s-au vazut si cu...

Modernizarea stației CF Valu lui Traian

CFR SA a primit cinci oferte la procedura de...

Si cand merge cu SUV-ul… Gigica este ,,Superior”

Exact asa este denumit varful de gama de la...

Terenul lui Felescu din centrul orasului

Proprietatea lui Mihai Felescu se afla la cativa pasi...

Noua masina a medicului Tudose Bogdan e una …veche

Tudose BogdanUn Corvette din 1990 a intrat in colectia...

Categorii populare

spot_imgspot_img