in ,

Ghiță Donțu traieste din amintiri

Sunt doua tipuri de politicieni, cei care inteleg ca le-a trecut vremea si fac elegant un pas in spate si cei care se agata cu disperare de timpurile cand erau jupâni si tare le vor inapoi – vremurile. Ghiță  Donțu reprezinta cu brio a doua categorie. A avut sclipirile lui la butoane, pe vremea lui Mazare. Anii au trecut, Constantinescu si Mazare sunt unde sunt, iar Dontu spera intr-o revenire spectaculoasa.

Asa ca se intalneste cu diversi prin cafenele, face planuri, scenarii, dar in final totul se rezuma la ….. atat. Nea Ghita, sa iti dam o veste ! A trecut vremea cand invarteai politica si administratia locala. Alte figuri au aparut pe scena, altfel se face politica acum( nu neaparat mai bine) iar daca intrebi cine e Ghita Dontu, in afara de cei cu o varsta respectabila, nimeni nu mai stie.

Si mai este ceva. A existat mereu un anumit aer de superioritate, de blazare, de autosuficienta, afisat mereu de Dontu in raport cu cei pe care ii considera neimportanti. Cu nitel sictir afisat in sedintele de partid, nu ai cum sa castigi simpatie si suport. Daca ar fi fost altfel, probabil, in fapt foarte sigur, lumea l-ar fi cautat pentru sfaturi si suport. O stie si el.

Nu se ridica nici macar pana la genunchiul cunoscutului politician si tactician,, te sarut si te iubesc ” – cine stie , cunoaste !  Lui nea Ghita ii lipseste sarmul si carisma maestrului din politica constanteana. Si stie bine asta(Ghita Dontu). Asa ca, oare, nu e mai bine si corect sa invete la batranete, cum e sa fii curtenitor, amabil si sa lase politica celor care se pricep la ea ? Exista un stil Cardinal Richelieu pe care Ghiță  Donțu nu a putut si pace sa il imite. Asa ca el a esuat in politica, iar maestrul merge mai departe.

M.S.

Scris de Marius Stirbu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Se oprește apa în mai multe zone din municipiul Constanța!

Odagiu defileaza cu Rolls Royce-ul Spectre pe Tomis