in

Giuliano Talpes incearca de sase ani sa mansardeze cladirea din Piata Ovidiu

Nepotul lui Ioan Talpes nu are noroc in imobilare. In vremurile bune, Giuliano Talpes a facut achizitii imobilare nenumarate, in special case vechi, dar cu vad bun. Vremurile bune au trecut, iar odata cu disparitia lui Gheorghe Talpes ( tatal lui Giuliano), treburile au mers din ce in ce mai prost. Majoritatea imobilelor se afla intr-o situatie dezastruasa, fatadele fiind acoperite cu plasa pvc pentru a masca zidurile crapate.

Una din achizitiile lui Talpes, se afla in piata Ovidiu, cu doua deschideri, strada Orientului si Mircea cel Batran. Pentru cladirea S+P+1 a fost eliberata in 2014 – autorizatie de construire. Conform planului, cladirea trebuia sa fie mansardata pe deschiderea de pe Mircea si ridicat un etaj suplimentar pe partea strazii Orientului. Certficatul de urbanism a fost obtinut, dar nimic nu s-a miscat. Din 2014 flutura o plasa zdrentuita pe fatada, iar lucrarile au ramas la stadiul de proiect. O alta cladire istorica situata langa magazinul Tomis are parte de acelasi tratament. Nici impozitele marite nu l-au fortat pe Giuliano sa repare casele detinute. Singura investitie, a fost plasa pvc pentru fatada.

De departe cea mai valoroasa piesa din portofoliu este fosta Gradina Tomis din parcul Primariei. Cumparat la pret de penthouse (300.000 dolari), fostul cinema de vara a ajuns o ruina. Talpes Giuliano incearca acum sa ,,scape” de Gradina Tomis pentru ,,doar” 5.000.000 euro. In fapt, terenul ultracentral este nestemata pentru investitorii imobiliari. Nimeni nu i-a facut insa vreo oferta lui Giuliano.

M.S

Scris de Marius Stirbu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

O agentie imobilara din Cipru vinde ,,blana ursului din padure” / 500.000 euro costa un apartament in blocul Astera din portul Tomis

Cine mai face ,,drumuri” la vila Smaranda a lui Nicusor Constantinescu