in ,

Hondoreanu si Vrabie merg cu indarjire pe drumul pierzaniei

Vorba noastra sfanta din popor – „Ulciorul nu merge de multe ori la apă”. Iar daca disecam semnificatia ; nu merge, pentru că nu se poate să tot faci un lucru rău și să nu ți se întâmple nimic ție celui care produci răul. “Ulciorul nu merge de multe ori la apă” se spune celor care insistă să tot înșele, și să fure pe ceilalți participanți la viața din care face parte chiar cel cu urciorul și care crede că păcălește la infinit oamenii de pe lângă el. Cam asta ar fi. Ciudat cat de bine se brodeste pe Valentin Vrabie. Un scurt reminder. Motivarea din vara lui 2020 – ,,În fapt, prin actul de sesizare s-a reţinut în sarcina edilului, în esenţă, că la data de 20.06.2019, în calitate de primar, ar fi atestat în documentul oficial certificat fiscal nr. (…), emis în favoarea unei societăți comerciale (Holding Hondor Stil SRL, controlată de Hondoreanu Ilie) a unor împrejurări necorespunzătoare adevărului, în sensul că ar fi certificat, în fals, că subscrisa nu are datorii la bugetul local, deși avea la cunoștință, afirmă magistrații, că, în realitate, „figura cu datorie neachitată de 16.271 lei (aspect cunoscut de inculpat din moment ce cu aceeași ocazie a semnat și anexa la certificatul fiscal care cuprindea datele reale)“, potrivit documentelor oficiale” .

Povestea e prea bine stiuta, iar condamnarea în primă instanță a lui Valentin Vrabie, primarul din Medgidia, la pedeapsa de un an şi şapte luni de închisoare cu executare, pentru săvârşirea infracţiunii de fals intelectual, e la fel de populara. Amanari si alte chestii, dar ce se intampla intre timp ? Hondoreanu se baga iar in hora lucrarilor atribuite de edil. Conform celor de la MedgidiaReala ,,Dacă instanța a hotărât că anulează Certificatul Fiscal pe care l-ați semnat in fals pentru firma lui Hondoreanu, nu era corect și legal să anulati și contractul pentru care firma lui Hondoreanu a participat la licitația prin care i s-au atribuit lucrările la LTNB?

Vorbim aici de Liceul Teoretic “Nicolae Balcescu” din Medgidia, iar Vrabie – este cel caruia i-a fost adresata intrebarea, deja retorica. Alte intrebari ce au ramas,, in aer’’ ca si raspuns – ,,Poate răspunde la o întrebare: Hotarărea Consiliului Local numărul 153 din data de 28.07.2022 este în vigoare sau a fost abrogată? Prin această hotârâre, Consiliul Local Medgidia aproba alte 7.000.000 lei (6.993.344,47 lei pentru a fi exact) pentru ”actualizarea valorii totale aferente obiectivului de investiție „Creșterea eficienței energetice a clădirilor publice din Municipiul Medgidia, Liceul Teoretic Nicolae Balcescu, corp școală și corp sală de sport, Medgidia”!! Dacă este în vigoare această hotărâre, de ce este nevoie de alți bani suplimentari, pe lângă cei 12.000.000 lei? Nu cumva este dublă finanțare? Și de ce nu plătește direct Primăria Medgidia lucrările suplimentare efectuate de firma Hondor Stil? Cred că pentru orice om normal răspunsul este evident! Poate domnul Primar, poate unii consilieri locali care au acces la informații, poate managerul de proiect pot lămuri comunitatea locală în privința stării de fapt privind Hotărârea Consiliului Local Medgidia numărul 153/28.07.2022. Este în vigoare sau nu? Dacă nu primim un răspuns, poate DNA-ul va lumina aceste aspecte. Ca și alte aspecte privind devizele, cantitățile materialelor utilizate, prețurile materiilor prime, costul cu manopera și, în general, toate sumele de bani care ar trebui să se regăsească, până la ultimul leuț, în clădirea liceului nostru. Poate aflăm și cuantumul penalizărilor pentru nerespectarea termenelor de finalizare! Și multe alte aspecte ce au făcut ca un proiect aprobat în 2018 să fie în faza de execuție la sfârșitul lui 2022….”

Reproducem integral de pe MedgidiaReala. Acum, stand stramb si judecand drept. Daca esti cercetat intr-un dosar, alaturi de vestitul Hondoreanu Ilie – socrul lui Horia Tutuianu, cum poti sa intri iar in cârdășie cu cel care ti-a adus un an si ceva cu executare – la Poarta Alba. Si cat de stramb ai sta, tot nu poti sa gasesti un raspuns drept. Pentru ca este ilogic un astfel de comportament. In loc sa gasim o explicatie, mai bine asteptam venirea primaverii. Se anunta fierbinte. Data viitoare vom afla cat incaseaza domnul Dumitrescu pentru cladirea inchiriata Politiei Locale Medgidia si mai ales – s-au regasit acesti bani in declaratia sotiei ? – angajata a Primariei Medgidia.

M.S.

Scris de Marius Stirbu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Atenție, se oprește apa în orașul Negru Vodă!

Soluția,, profesionistă ” aplicată de Primărie stâlpilor de iluminat! Spoiește crăpăturile cu vopsea gri