in

In 2010 era promisiune de campanie electorala la OAR / Vila Elena – etalonul pentru mandatul viitor

 

A devenit simbol al nepasarii si al abandonului. Cu toate acestea, din cand in cand, vila Elena este renovata virtual in baza unor promisiuni electorale, apoi totul cade din nou in desuetudine. O stim de o viata parca la nivel de fatada care sta sa cada, dar putini stiu ca din 2010 exista hotarari clare si declamatii ale conducerii Ordinului Arhitectilor din Romania – Filiala Dobrogea ( proprietarul imobilului), conform carora vila isi va recapata stralucirea, sau cel putin siguranta peretilor. A castigat sefia OAR in 2010 in detrimentul lui Radu Cornescu, printr-o serie de proiecte ce ar fi trebuit sa ridice statutul ordinului arhitectilor la un nivel similar celor al colegilor din occident. Alexandru Bălan isi propunea să înfiinteze o Casa a arhitectului, care să servească drept sediu al OAR – FD, dar şi Club al membrilor sai. Dupa cum ghiciti, Vila Elena era casa visata. Din 2010 au trecut ceva ani si au mai cazut ceva pereti din vila, iar 2018 a venit cu noi alegeri la OAR si cu o Promisiune de campanie – Vila Elena. Linistea s-a pogorat din nou dupa castigarea unui nou mandat, iar Vila Elena viseaza dupa ceva schele de constructori. Noul presedinte este un fost presedinte. Mihai Isacov a absolvit cursurile Institutului de Arhitectura “Ion Mincu” din Bucuresti in 1983.

Este membru al U.A.R. din 1984, membru al Asociatiei Arhitectilor din Constanta din 1990 (vicepresedinte din 1996). Este membru fondator al Ordinului Arhitectilor din Romania (2001) a fost presedintele Filialei Dobrogea a Ordinului Arhitectilor din Romania în perioada 2001-aprilie 2006, iar din 2007 a ocupat functia de vicepresedinte. Acum e plin, din nou. Pana la aparitia unei organizari de santier, nimeni nu mai crede in promisiunile de presedinte OAR. Arhitectul Isacov are insa sansa de a dovedi ca se poate. Construită in 1922, Vila Elena a fost locuita pana in anii 90 iar dupa ce a a fost restituita mostenitorilor, cladirea a cunoscut un proces activ de ruinare. În 2012, OAR Dobrogea a reusit sa stranga cei 300.000 euro ceruti de fostul proprietar. Din cotizaţiile celor peste 210 membri, dar şi din activităţile neeconomice pe care le face organizaţia, au reuşit sa adune jumatate din suma iar restul a venit ca ajutor nerambursabil din partea organizatiei nationale a OAR. La suma achitata, curat chilipir avand in vedere ca Vila Elena este situata in buricul targului pe bulevardul Ferdinand la cativa pasi de consulatul Turciei. Proprietatea include 633 de metri patrati de teren si doua corpuri de cladire.

Scris de Marius Stirbu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

  1. Da, corect.. OAR, asociatia celei mai prospere categorii profesionale din Romania in afara de avocati, nu au bani sa faca un acoperis la cladirea aia. Chiar le plang de mila, saracii…
    Astfel de specimene ar trebui amendate dur pentru lasarea in paragina a cladirii. Probabil asteapta o oferta mai grasa de la vreun “investitor strategic” care sa faca un bloc acolo.

Dosar penal pentru lucrări neautorizate / Cinema Popular nu vrea să ajungă club de fițe

Exercitiu SAR-POL organizat de ANR