in

Intr-o zona de case / Rezk Taha se incapataneaza sa ridice o cladire de sase etaje pe General Manu

 

Banii ii vin din taierea padurilor din judetul Hunedoara. Egipteanul Rezk Taha are astfel capital pentru investitii imobiliare in orasul Constanta. Sediul firmei REZKOZAN IMPEX SRL se afla de altfel pe bulevardul Mamaia.

Egipteanul incearca din 2018 sa intre pe piata imobilara din Constanta cu proiectul unui imobil inalt de sase etaje (autorizatiile initiale au fost avizate favorabil la vremea respectiva de primarul Mazare ). Locatia este foarte buna – str General Manu vizavi de fostul sediu ENEL, dar terenul este mic – de doar 274 mp.

Astfel, ce nu poate castiga prin suprafata, Rezk incearca sa obtina prin inaltime. Zona este insa una de case, iar un bloc cu sase etaje s-ar potrivi ca nuca-n perete. Arabul este insa perseverent si conform PUZ-ului aprobat pe zona, are toate sansele sa ridice blocul. Terenul a fost cumparat de Rezk in anul 2006, conform actului de vanzare cumparare incheiat de notarul Joita Botezatu.

Ce pare ilogic – este acel ,,petec” de pamant de 274 mp care va ,,gazdui “ un imobil S+D+P+M+6+T – plus 16 locuri de parcare. In acest moment, terenul este liber de constructii, doar intr-un colt existand un perete al fostei case batranesti – intre timp demolata. Tot frontul locuintelor din zona este format din case vechi sau vile cu maxim doua etaje. Rezk Taha vine ,,tare” si va tranti un bloc de apartamente inalt de sase etaje. Firma REZKOZAN IMPEX SRL are ca principal obiect de activitate – comertul cu ridicata al lemnului, materiale de constructii si echipamente sanitare. Punctul de lucru este fabrica de prelucrare a lemnului din Hunedoara. Cu 9 angajati, Rezk a avut anul trecut o cifra de afaceri de 4.639.237 lei .

M.S

Scris de Marius Stirbu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Leșurile oilor de pe nava Queen Hind aruncate pe câmp

Amintirea unui sinagogi