in ,

La Bruxelles nu se va discuta astăzi despre Schengen

EP-113884J_Plenary_Child

Având în vedere ultimele declarații ale președintelui Klaus Iohannis în ceea ce privește ne-aderarea României la Schengen, președintele PMP, Eugen Tomac, dorește să informeze corect opinia publică, lăsată de izbeliște de actualii conducători ai țării.

“Președintele Iohannis ne-a cerut să avem răbdare și să nu acționăm emoțional în chestiunea Schengen.

Ne-a asigurat că ieri sau astăzi va dezbate umilința prin care a trecut România la reuniunea de la Bruxelles.

Din păcate, m-am uitat pe scrisoarea Președintelui Consiliului European, domnul Charles Michel, adresată șefilor de stat și de guvern din Uniunea Europeană, aceasta fiind redactată pe 12 decembrie, la 4 zile după ce Austria, încălcând principiul cooperării loiale între instituțiile europene, ne-a blocat accesul în Schengen.

Surpriza este uriașă, atât în scrisoarea de convocare a Consiliului European https://www.consilium.europa.eu/media/60783/president-michel-s-invitation-letter-to-the-asean-summit-and-december-european-council.pdf, cât și în ordinea de zi pentru astăzi, https://data.consilium.europa.eu/doc/document/ST-36-2022-INIT/en/pdf lipsește cu desăvârșire subiectul Schengen.

Prin urmare, Președintele Iohannis n-a reușit să schimbe agenda și să introducă, la recomandări ale Consiliului European de astăzi, acceptarea noastră în spațiul Schengen.

În acest moment, devine tot mai evident că singura șansă reală pentru a corecta această discriminare rămâne să reclamăm Consiliul Uniunii Europene la Curtea de Justiție a Uniunii Europene. Restul sunt doar declarații politice”, a precizat europarlamentarul Eugen Tomac.

PMP Constanța

Scris de Marius Stirbu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Sediul ridicat de Volniţchi de la Reyna Construct

Informare publică: Avarie pe bulevardul I.C. Brătianu din municipiul Constanța!