in ,

La cine a ajuns domeniul radumazare.ro

Bulgarul Kalin Karakehayov a reusit sa se miste primul. La cateva minute dupa ce domeniul radumazare.ro a expirat, platind marca, a devenit ,,proprietarul lui Radu Mazare”.  Pe cateva sute de euro. O simpla neglijenta, normala (cine s-ar gandi ca dupa un minut cineva iti vaneza site-ul) la plata domeniului, a dus la imbogatirea portofoliului  SEO.Domains. Firma este o subsidiară a Edoms.com, fondată de Kalin Karakehayov. Vanator de domenii cu nume. Din orice zona ; politic, vedete , firme , muzica, etc. Peste 250 000 de domenii expiră în fiecare zi și, cu sistemul  SEO.Domains de filtrare, bulgarul alege cele mai bune 5000 și le evalueaza manual pe fiecare dintre ele pentru putere, relevanță de nișă. Mai mult decat atat, firma bulgarului face propriile liste de domenii, așa că știe în avans toate domeniile SEO bune care expiră. Baza lor de date de domenii acoperă 99% din fiecare domeniu existent sau vechi. Deci cam tot ce misca pe net. SEO.Domains înregistrează (aka dropcatches) domenii în momentul în care acestea devin disponibile din nou, la un minut. Bulgarii au dezvoltat un software personalizat de evaluare a domeniilor, cu apelul final al unui profesionist SEO. Acest proces oferă o listă de peste 300 de domenii de calitate care expiră, pe care le vâneaza  folosind peste 100 de acreditări de registrator, peste 200 de servere de capturare în peste 40 de țări cu scripturi personalizate care trimit peste 30 de milioane de încercări de înregistrare pe zi. Pare complicat, dar un milion de dolari investiti in tehnica de varf, i-au asigurat bulgarului Kalin – puterea de a-ti fura domeniul de sub nas. Cam asta a patit Mazare.

Preturile lui Kalin sunt intre 15.000 si 200.000 dolari. In raport de activitate si de numele in sine – cunoscut sau anonim. Daca pentru un domeniu din zona alimentatie – dar nu firma mare, se cere aproximativ 18.000 dolari, cand e vorba de un site ce contine un nume cunoscut si care din neatentie, nu a achitat imediat costul inregistrarii, pentru a-l recupera ai nevoie de 200.000 dolari. In cazul unor vedete sau a unor companii de renume – pretul se poate dubla. Acum, daca te cheama Radu Mazare, platesti sa iti poti folosi numele ca si domeniu. Si asta inseamna vreo 20.000 dolari. Kalin Karakehayov – proprietarul  edoms.com și seo.domains, isi are sediul departe de zona europeana. Din motive doar de el stiute, acesta a preferat sa plece din Sofia, serverele si biroul central fiind in Tbilisi – Georgia.

M.S.

Scris de Marius Stirbu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

RAPORT   APROBAREA ÎNCHEIERII UNEI ASOCIERI ÎN PARTICIPAȚIUNE PENTRU EXPLOATAREA ARGILEI ÎN PERIMETRUL CASTELU, JUDEȚUL CONSTANȚA

Informare publică: Lipsă apă în cartierele Abator, Km 4, Poarta 6 și zona Scafandri din Constanța!